Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Τα «σήκωσε» και πάλι: Ξανά στο έλεος της κακοκαιρίας η Βρετανία - Φωτογραφίες

Νέα ισχυρή καταιγίδα πλήττει τη Βρετανία και την Ιρλανδία από τη νύχτα της Πέμπτης, μετά την πρόσκαιρη εξασθένηση την Πέμπτη της σφοδρής βροχόπτωσης και των θυελλωδών ανέμων των αρχών της εβδομάδας. Αποτέλεσμα είναι να αυξάνονται τα προβλήματα στις συγκοινωνίες και στην ηλεκτροδότηση.

Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής περίπου 13.000 οικίες παρέμεναν χωρίς ρεύμα, ενώ επανασύνδεση της παροχής χρειάστηκε να γίνει σε ακόμα 25.000 νοικοκυριά κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες.


Η έντονη βροχόπτωση σε πολλά σημεία της χώρας σε συνδυασμό με τους ανέμους που στη βόρεια Ουαλία και τη βόρεια Αγγλία φτάνουν τα 130 χιλιόμετρα την ώρα διατηρούν σε ισχύ 60 συναγερμούς για πλημμύρες. Μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης 1.000 σπίτια παρέμεναν πλημμυρισμένα, ενώ 11 άνθρωποι χρειάστηκαν την επέμβαση της πυροσβεστικής για να εγκαταλείψουν τις πλημμυρισμένες οικίες τους στο Σάρεϊ της ΝΑ Αγγλίας.



Δρομολόγια τρένων έχουν αλλάξει ή ακυρωθεί, καθώς πολλές σιδηροδρομικές γραμμές έχουν πλημμυρίσει από υπερχειλισμένους ποταμούς και ρέματα, ενώ παράλληλα έχουν αναφερθεί τουλάχιστον 140 περιστατικά ξεριζωμένων δέντρων που έχουν πέσει στις ράγες.



Πεσμένα δέντρα και πέτρες, καθώς και οι ισχυροί άνεμοι έχουν προκαλέσει προβλήματα και στο οδικό δίκτυο.



Το νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει ακόμα περισσότερο την Ιρλανδία, με τις τοπικές αρχές να κάνουν λόγο για τη χειρότερη καταιγίδα των τελευταίων δεκαετιών. Έξι αεροσκάφη που εκτελούσαν προγραμματισμένες πτήσεις προς το Δουβλίνο δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν το αεροδρόμιο της ιρλανδικής πρωτεύουσας λόγω των ανέμων και υποχρεώθηκαν να προσγειωθούν σε άλλες πόλεις.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου