Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Με νέα συμβούλια οι ημικρατικοί το 2014

Στην τελευταία συνεδρία του έτους την ερχόμενη Δευτέρα, το Υπουργικό Συμβούλιο θα προχωρήσει στην παύση των συμβουλίων όλων των ημικρατικών οργανισμών και ταυτόχρονα οα διορίσει τα νέα.
Ο διορισμός νέων διοικητικών συμβουλίων θα είναι από τις τελευταίες αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για το τρέχον έτος, αφού με βάση το νόμο την 31η Δεκεμβρίου εκπνέει η προθεσμία του εννιαμήνου εντός του οποίου  ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να προχωρήσει σε διοικητικές αλλαγές.

Αλλαγές, οι οποίες κρίνονται πολύ σημαντικές με τα νέα συμβούλια να καλούνται να φέρουν εις πέρας το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Το τελευταίο διάστημα καταγράφεται ένα έντονο παρασκήνιο κυρίως, στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση για τα πρόσωπα που θα διοριστούν.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ο οποίος θα ασχοληθεί σήμερα με το όλο θέμα, αφήνει να διαρρεύσει ότι δεν θα παραδώσει λίστα με ονόματα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Από την Πινδάρου υποστηρίζεται ότι αυτό το οποίο θα πρέπει να ληφθεί υπόψη στην επιλογή των προσώπων, είναι να πληρούν τα κριτήρια που έχουν τεθεί.

Το κυβερνών κόμμα επικεντρώνεται κυρίως στην CYTA, την ΑΗΚ, και την Αρχή Λιμένων Κύπρου που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της λίστας των αποκρατικοποιήσεων.

Στους τρείς συγκεκριμένους ημικρατικούς τονίζετα,ι ότι τα πρόσωπα τα οποία θα επιλεγούν θα πρέπει να είναι σε θέση να εφαρμόσουν την κυβερνητική πολιτική, χωρίς παρεκκλίσεις ή καθυστερήσεις.

Στο ΔΗΚΟ οι πληροφορίες επιμένουν ότι το κόμμα θα παραδώσει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας λίστα ονομάτων. Στο προεδρικό τώρα φαίνεται, να βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής των κατάλληλων προσώπων.

Όπως επανειλημμένα έχει τονίσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στα συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών, θα διορισθούν πρόσωπα τα οποία θα έχουν τα απαραίτητα προσόντα και όχι κομματικές πλάτες. 

Πηγή: kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου