Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Έξι συνολικά κατηγορίες αντιμετωπίζει μέχρι στιγμής ο βασανιστής του σκύλου στη Λεμεσό

Η αποτρόπαια πράξη του 64χρόνου βασανιστή σκύλου, που έγινε ξημερώματα Χριστουγέννων στη Λεμεσό, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Μέχρι στιγμής ο δράστης, ο οποίος έδεσε το σκύλο του πίσω από το αυτοκίνητο του και τον έσερνε στο δρόμο μέχρι να ξεψυχήσει, αντιμετωπίζει 6 κατηγορίες.

Αν και μετά την γραπτή κατηγορία του από την αστυνομία, ο ασυνείδητος από τη Λεμεσό, που βασάνισε και σκότωσε το σκύλο του, γιατί δεν είχε, όπως δήλωσε που να τον αφήσει για τις γιορτές, αφού θα αναχωρούσε για ταξίδι στην Ελλάδα, αφέθηκε ελεύθερος, μέχρι την προσαγωγή του ενώπιον δικαστηρίου.
skylos 1
Ο 64χρόνος αντιμετωπίζει κατηγορίες για:
1.κατοχή σκύλου χωρίς άδεια, η οποία προνοεί φυλάκιση μέχρι 1 χρόνο, ή πρόστιμο μέχρι δέκα χιλιάδες ευρώ, ή και τα δύο.
2.Παρανομη θανάτωση ζώου, η οποία προνοεί ποινής φυλάκισης, μέχρι 1 χρόνο, ή πρόστιμο μέχρι δέκα χιλιάδες ευρώ, ή και τα δύο.
3.Ανησυχια, η οποία προνοεί φυλάκιση μέχρι 3 μήνες
4.Αντίσταση κατά της σύλληψης, η οποία προνοεί μέχρι 2 χρόνια φυλάκιση
5.Εξύβριση, κατηγορία η οποία προνοεί φυλάκιση μέχρι 1 μήνα, ή πρόστιμο μέχρι 128 ευρώ, ή και τα δύο και
6.Επιθεση, η οποία προνοεί φυλάκιση μέχρι 1 χρόνο, ή πρόστιμο μέχρι 1708 ευρώ, ή και τα δύο.
skylos 3
Ο 64χρόνος, μπορεί να κριθεί ένοχος σε όλες τις κατηγορίες, οι τις μισές.
Η υπόθεση θα περάσει τώρα στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα, ο οποίος θα εξετάσει εάν οι κατηγορίες στοιχειοθετούνται, ενώ πιθανόν να προστεθούν και νέα αδικήματα στο κατηγορητήριο, με βάση τις πρόνοιες της νομοθεσίας για την ευημερία των σκύλων.
Το θέμα το οποίο βγήκε στην επιφάνεια, μετά το ρεπορτάζ του tothemaonline.com, προκάλεσε έντονη αγανάκτιση ανά το παγκύπριο και η είδηση έκανε το γύρο του διαδικτύου, ενώ στάθηκε η αφορμή για την έναρξη μίας online εκστρατείας για τη συλλογή υπογραφών, με την οποία φιλόζωοι ζητούν απο τον Πρόεδρο της Δημορκατίας την παραδειγματική τιμωρία του 64χρόνου και τη δημιουργία αστυνομίας για την προστασία των ζώων. 
Πηγή: www.tothemaonline.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου