Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Σκάνδαλο «Δρομολαξιά»: Φέρνει αναταράξεις και εντός της Αστυνομίας – Διερευνάται υπόθεση εκφοβισμού μάρτυρα

- To σκάνδαλο της Δρομολαξιάς φέρνει αναταράξεις και στους κόλπους της Αστυνομίας
- Υψηλόβαθμο στέλεχος βρίσκεται υπό διερεύνηση για μη εκτέλεση διαταγμάτων
- Δεύτερο κρούσμα μέσα σε δύο 24ωρα που θίγει τον τρόπο λειτουργίας του αστυνομικού σώματος

Το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς προκαλεί απανωτές αναταράξεις και στους κόλπους της Αστυνομίας, με υψηλόβαθμο στέλεχός της να βρίσκεται υπό διερεύνηση για τον τρόπο που ενήργησε σε βάρος μάρτυρα κατηγορίας και για μη εκτέλεση διαταγμάτων.

Είναι το δεύτερο κρούσμα μέσα σε δύο 24ωρα που έρχεται να επιβαρύνει το κλίμα για τον τρόπο λειτουργίας μελών του αστυνομικού σώματος μετά και την αποτυχία να καταθέσουν νέα στοιχεία για τους τρεις πρώτους συλληφθέντες για το σκάνδαλο της Cyta, με αποτέλεσμα το Δικαστήριο να μην ανανεώσει το διάταγμα κράτησής τους.

Ο αρχηγός της Αστυνομικής Δύναμης Μιχάλης Παπαγεωργίου έδωσε οδηγίες για διεξαγωγή δύο ερευνών, που αγγίζουν και τον υπαρχηγό Ανδρέα Κυριάκου, ο οποίος είχε υπηρετήσει ως επικεφαλής της προεδρικής φρουράς του τέως Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια και ως επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Η πρώτη έρευνα αφορά καταγγελία δικηγόρου για απόπειρα εκφοβισμού του μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση της Cyta, πρώην προέδρου της Αλκής Μ. Φαντούση με αστυνομική έφοδο στην οικία του για εκτέλεση διαταγμάτων που εκκρεμούσαν σε βάρος του εδώ και καιρό.

Η δεύτερη έρευνα αφορά τη μη εκτέλεση των διαταγμάτων προηγουμένως, ποιος είχε δώσει την εντολή να κατακρατούνται και ποιος επέλεξε τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία για αστυνομική δράση όταν ο Μ. Φαντούσης με την κατάθεσή του ενίσχυσε την κατάθεση του Νίκου Λίλλη για την υπόθεση της Δρομολαξιάς. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ζήτησε ενημέρωση από τον αρχηγό της Αστυνομίας, ο οποίος και του γνωστοποίησε ότι θα διεξαχθούν δύο έρευνες.

Οι εξελίξεις αυτές σημειώθηκαν την ώρα που το εσωτερικό μέτωπο πήρε ουσιαστικά μπουρλότο. Σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος, ο γ.γ. του ΑΚΕΛ από τον χώρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού όπου κρατείται το ανώτατο κομματικό στέλεχος Βενιζέλος Ζαννέτος, επανέλαβε τις κατηγορίες του για οργανωμένη προσπάθεια εκ μέρους των συγκυβερνώντων κομμάτων για αποδυνάμωση και αποξένωση του κόμματος της Αριστεράς και για σκευωρία σε βάρος του λόγω της κατάστασης της οικονομίας και των εξελίξεων στο Κυπριακό.

Η Κυβέρνηση όπως και τα συμπολιτευόμενα κόμματα σήκωσαν το γάντι για να αντιστρέψουν τα πυρά. Ο αν. κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για μηδενική ανοχή στη διαφθορά, τόνισε την ανάγκη για ενότητα προς αποκατάσταση του κύρους της πολιτικής και των πολιτικών στην κοινή γνώμη. Ταυτόχρονα ανέδειξε ως πρωταρχική έγνοια τη διασφάλιση της ενότητας στο εσωτερικό μέτωπο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τεράστια προβλήματα στην οικονομία και στο εθνικό μας θέμα.

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου