Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

"Σπαρακτικές" επιστολές πολιτών διάβασε ο Ομπάμα

Δεν κάνει πίσω στον εκβιασμό των Ρεπουμπλικανών διαμηνύει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος διάβασε γράμματα που του στέλνουν χιλιάδες αγανακτισμένοι πολίτες για το ομοσπονδιακό «λουκέτο» και τις επιπτώσεις που έχει στη ζωή τους.

Οι «σπαρακτικές» επιστολές πολιτών

Ο Ομπάμα μίλησε για πάνω από 30.000 «σπαρακτικές επιστολές» που έλαβε τις τελευταίες ημέρες. Όπως περιγράφει το ΕΘΝΟΣ, ο αμερικανός πρόεδρος ανέφερε: «Η Κέλι Μάμπερ ζει στην Αλαμπάμα. Εργάζεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τα τρία της παιδιά είναι στους πεζοναύτες. Να τι μου έγραψε την Τετάρτη: την 1/10 το κέντρο μας σταμάτησε να παρέχει υπηρεσίες σε περισσότερα από 770 παιδιά και 175 υπάλληλοι τέθηκαν σε αναγκαστική αργία. Ανησυχώ για την κατάσταση αυτών των παιδιών».

Οι Ρεπουμπλικάνοι απαιτούν να αναβληθεί η μεταρρύθμιση στην υγεία και η παροχή περίθαλψης σε εκατομμύρια ανασφάλιστους Αμερικανούς, προκειμένου να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό. Κατηγορούν τον Ομπάμα για αδιαλλαξία, με τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή να λέει: «Αντιμετωπίζουμε πάλι μια κυβέρνηση και έναν πρόεδρο που δεν θέλουν τον διάλογο».

Η αντιπαράθεση μπορεί να οδηγήσει σε μερική στάση πληρωμών το αμερικανικό δημόσιο από τις 18 Οκτωβρίου εφόσον οι δυο πλευρές δεν συμφωνήσουν να αυξηθεί το όριο του χρέους.

Ο Μπάρακ Ομπάμα, καταγγέλλοντας ειδικά την ακροδεξιά πτέρυγα των Ρεπουμπλικάνων τόνισε ότι η φάρσα αυτή πρέπει να σταματήσει.

Στο μεταξύ, Δημοκρατικοί και Ρεπουπλικανοί ενέκριναν χθες στη Βουλή νόμο για να πληρωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι τα μεροκάματα που χάνουν, όταν τελειώσει η κρίση που βρίσκεται στην 6η ημέρα. Αμέσως μετά την έγκριση του νόμου ο υπουργός Άμυνας Τσακ Χέϊγκελ με μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση κάλεσε το πολιτικό προσωπικό, που είναι πάνω από 300.000, να επιστρέψουν στη δουλειά τους, καθώς κινδυνεύουν πλέον χιλιάδες θέσεις εργασίας σε εταιρείες που συνεργάζονται με το Πεντάγωνο.

Source : http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου