Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

WTA: Σφράγισε την τετράδα η Βίκα

Η Βικτόρια Αζαρένκα σφράγισε το τελευταίο εισιτήριο για την ημιτελική φάση του US Open μετά τη χθεσινοβραδινή νίκη της με 2-0 σετ επί της Ντανιέλα Χαντούκοβα και έτσι θα αντιμετωπίσει την εξαιρετικά ανεβασμένη, Φλάβια Πενέτα για την πρόκριση στο δεύτερο συνεχόμενο τελικό της στο τελευταίο Major της χρονιάς.

Tη νέα γεννιά των τενιστριών θα εκπροσωπήσει η Βικτόρια Αζαρένκα στα ημιτελικά του Αμερικανικού Όπεν καθώς είναι η μοναδιική απ'τις τέσσερις ημιφιναλίστ που είναι κάτω των 30 ετών.

Η Λευκορωσίδα, μαζί με τις Σερίνα Γουίλιαμς, Να Λι και Φλάβια Πενέτα, θα παλέψουν για τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στον μεγάλο τελικό της Κυριακής σε δύο σπουδαίους ημιτελικούς που δεν χωρούν προγνωστικά.

Με την Φλάβια Πενέτα να περιμένει την αντίπαλό της, μετά τη μεσημεριανή νίκη επί της Ρομπέρτα Βίντσι με 6-4, 6-1 στον Ιταλικό εμφύλιο των προημιτελικών, η Βικτόρια Αζαρένκα επιβεβαίωσε τα προγνωστικά κόντρα στην Ντανιέλα Χαντούκοβα και τιμώρησε την Σλοβάκα για τα πολλά λάθη που έκανε στο ματς, φτάνοντας ελεγχόμενα στο 6-2, 6-3 και στην είσοδο στα ημιτελικά.

Η Αζαρένκα ήταν σαφώς πιο σταθερή και αποτελεσματικής στις επιθέσεις της απ'την αντίπαλό της και έφτασε δίκαια στη νίκη μετά από 76 λεπτά στο Arthur Ashe.

"Ήταν λίγο δύσκολα εκεί έξω με τον άνεμο και η Ντανιέλα είναι μια τενίστρια που δεν σου δίνει ρυθμό. Δεν υπήρχαν μεγάλα ράλι. Εγώ ένιωσα ότι ήμουν καλή στους κρίσιμους πόντους. Ανέβασα το επίπεδό μου όταν χρειαζόταν και αυτό ήταν το κλειδί του ματς" τόνισε χαρακτηριστικά η Αζαρένκα η οποία τελείωσε το ματς με 17 winners και 15 αβίαστα λάθη.

Από την πλευρά της, η Χαντούκοβα είχε κάποιες ευκαιρίες να μείνει στο ματς, όμως το σερβίς της την πρόδωσε ενώ είχε και αρκετά λάθη στα κρίσιμα σημεία.

"Προσπάθησα τα πάντα, απλά τίποτα δεν έβγαινε. Δεν ένιωσα ότι έπαιξα το καλύτερό μου σήμερα. Είχα αρκετές ευκαιρίες και δεν μπόρεσα να κρατήσω το σερβίς μου. Σε όλο το τουρνουά το σερβίς μου λειτουργούσε άψογα αλλά σήμερα όχι. Είμαι πολύ απογοητευμένη γιατί ήξερα ότι μπορώ να κερδίσω" είπε η απογοητευμένη Σλοβάκα.

Αζαρένκα και Πενέτα θα συναντηθούν μόλις για 3η φορά στο tour, έχοντας πετύχει από μια νίκη στις δύο προηγούμενες συναντήσεις τους.

Τετάρτη 04/09: Προημιτελικά US Open
2-Azarenka (Belarus) beat Hantuchova (Slovakia) 6-2 6-3
Pennetta (Italy) beat 10-Vinci (Italy) 6-4 6-1

Source: http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου