Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Με δόλωμα τη διάσωση της πόλης τους έκλεβε τα λεφτά

Με κάθε λεπτομέρεια είχε στήσει την κομπίνα του ένας 40χρονος από τα Ιωάννινα, ο οποίος εκμεταλλευόταν ανυποψίαστους πολίτες, με πρόσχημα εθελοντική εργασία για τη διάσωση των Ιωαννίνων.

Ο 40χρονος είχε οργανώσει καλά την απάτη του, μέχρι που έπεσε στα δίχτυα των αρχών. Ο υποτιθέμενος σύλλογος είχε όνομα, “Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Ιωαννίνων”, γραφεία, τα οποία είχε νοικιάσει ο άνδρας, όπου πήγαιναν οι πολίτες και του κατέθεταν τα χρήματά τους, αλλά και ιστοσελίδα, μέσω της οποίας “ψάρευε”τα θύματά του. Ειδικά μέσω του facebook, οι γυναίκες “ψάρωναν” και έδιναν τα χρήματά τους για την εθελοντική δράση του “συλλόγου”.

Μετά από καταγγελίες έξι ατόμων εκδόθηκε ένταλμα από τον ανακριτή και ο 40χρονος συνελήθη. Διαπιστώθηκε τότε ότι είχε αποσπάσει το συνολικό ποσό των 54.130 ευρώ, ενώ υπάρχουν υποψίες και για άλλα θύματα.

Στο παρελθόν είχε εμπλοκές με το νόμο, για τους ίδιους λόγους. Συνελήφθη και πάλι και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας διενεργεί έρευνα, για τη διαλεύκανση της υπόθεσης

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου