Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Επικοινωνιακός πόλεμος μέσω Instagram από το ζεύγος Άσαντ - ΦΩΤΟ

Σε μία κίνηση αντίδρασης προς τις διεθνείς πιέσεις το ζεύγος Άσαντ πρόβαλλε τις εικόνες μιας Συρίας διαφορετικής από τον τρόπο που την αντιμετωπίζουν στη Δύση.

Γυναίκες χωρίς μαντίλα, χαρούμενα πρόσωπα και ειρηνικές στιγμές…Την ίδια στιγμή σε διπλανές συνοικίες της Δαμασκού που ελέγχονται από τους αντάρτες, επικρατεί ο νόμος της Σαρία και της Μπούργκα.



Σίγουρα ο πόλεμος της προπαγάνδας αφορά και τις 2 πλευρές, με την πραγματικότητα και το ψέμα να αλληλοδιαδέχεται το ένα το άλλο...









Γυναίκες χωρίς μπούργκα και μαντήλες είναι μια διαχρονική πραγματικότητα στην Συρία της "δυναστείας" Άσαντ. Το μετριοπαθές και κοσμικό καθεστώς του Χαφέζ αλ Άσαντ, πατέρα του σημερινού Μπασάρ, είχε ανέκαθεν φιλοσοσιαλιλστικό προσανατολισμό, εκπροσωπώντας τις μειονότητες της Συρίας έναντι της πλειοψηφίας (70%) των Σουνιτών μουσουλμάνων.

Οι μειονότητες της Συρίας είναι θρησκευτικές και εθνοτικές, όπου Αλεβίτες (αίρεση του Ισλάμ), Κούρδοι και Παλαιστίνιοι συνυπάρχουν και πολεμούν δίπλα - δίπλα για χάρη του Άσαντ με χριστιανούς Ορθόδοξους, Αρμένιους και Καθολικούς.

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου