Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

WTA: Η παλιά είναι αλλιώς

Για ένα σετ κράτησε το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στο παρόν και το μέλλον του γυναικείου τένις καθώς η Σερίνα Γουίλιαμς επιβλήθηκε με 2-0 σετ της Σλόαν Στίφενς και προκρίθηκε στα προημιτελκά του US Open, την ίδια ώρα που το Νο3 του ταμπλό, Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα γνώριζε απρόσμενη ήττα-αποκλεισμό απ'την Μακάροβα.

Το πρώτο σοβαρό εμπόδιο για την υπεράσπιση του τίτλου, ξεπεράστηκε με επιτυχία για τη Σερίνα Γουίλιαμς η οποία πήρε και εκδίκηση απ'την Σλόαν Στίφενς για την ήττα πριν 8 μήνες στην Μελβούρνη.

Η 31χρονη Αμερικανίδα, συνάντησε μεγάλη αντίσταση απ'την 11 χρόνια νεότερη συμπατριώτισσά της στο εναρκτήριο σετ της εμφύλιας αναμέτρησης, όμως από τη στιγμή που προηγήθηκε στα σετς τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα και η Σερίνα έφτασε στο 6-4, 6-1 εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Το Νο1 του ταμπλό και του κόσμου, ήταν καλύτερη απ'την Στίφενς καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, παίζοντας πιο επιθετικά και πιο συγκεντρωμένα με την 20χρονη απ'τη Φλόριντα να δείχνει τα καλά στοιχεία που χαρακτηριζουν το παιχνίδι της, χωρίς όμως να έχει διάρκεια.

Άλλωστε, η Στίφενς, Νο16 της παγκόσμιας κατάταξης, ολοκλήρωσε μια σπουδαία Grand Slam χρονιά με ρεκόρ καριέρας στο US Open. Στην Αυστραλία αγωνίστηκε στον πρώτο της ημιτελικό, στο Παρίσι έφτασε στον 4ο γύρο ενώ στο Wimbledon αποκλείστηκε στα προημιτελικά.

Η Γουίλιαμς που προσπαθεί να γίνει η γηραιότερη τενίστρια που κατακτά το US Open απ'το 1968, έκανε το καθοριστικό break στο 10ο game (6-4) τελειώνοντας το εναρκτήριο σετ σε 52 λεπτά ενώ κυριάρχησε στο 2ο, φτάνοντας στη νίκη μετά από 1 ώρα και 27 λεπτά αγώνα στο Arthur Ashe.

"Ήταν ματς υψηλού επιπέδου. Μπορεί να ήταν αγώνας για τον 4ο γύρο όμως έμοιαζε προημιτελικός ή ημιτελικός" είπε η Σερίνα που είχε 22 winners και 13 αβίαστα λάθη στο ματς.

"Δεν πήγαν όπως περίμενα τα πράγματα όμως έπαιξα καλά και δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο" αρκέστηκε να πει η Στίφενς που τελείωσε τον αγώνα με 15 winners και 29 λάθη.

Στα προημιτελικά, η Γουίλιαμς θα συναντήσει την εξαιρετική Κάρλα Σουάρεζ Ναβάρο που συνέχισε την εκπληκτική της πορεία, βγάζοντας εκτός συνέχειας και το Νο8 του ταμπλό, Αντζέλικα Κέρμπερ κερδίζοντας τη Γερμανίδα με 4-6, 6-3, 7-6(3) στο ξεκίνημα της Κυριακής.

Η μεγαλύτερη έκπληξη, μέχρι τώρα στο τουρνουά, σημειώθηκε στο Louis Armstrong καθώς η Εκατερίνα Μακάροβα απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι φτιαγμένη (μόνο) για τα μεγάλα τουρνουά και απέκλεισε το Νο3 του ταμπλό, Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα.

Το Νο25 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά από έναν κλειστό αγώνα, επιβλήθηκε με 6-4, 6-4 της Ραντβάνσκα και πήρε πανηγυρική πρόκριση στους "8" της Νέας Υόρκης για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Εκεί, θα συναντήσει την πολύ δυνατή Να Λι η οποία έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην ανεβασμένη Γέλενα Γιάνκοβιτς.

Η Κινέζα, Νο5 του ταμπλό, συνέτριψε με το εντυπωσιακό 6-3, 6-0 την Σέρβα, πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και βλέπει ανοιχτό το δρόμο για το μεγάλο ραντεβού με την Γουίλιαμς στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Κυριακή 01/09: 4ος γύρος US Open
24-Makarova (Russia) beat 3-Radwanska (Poland) 6-4 6-4
5-Li Na (China) beat 9-Jankovic (Serbia) 6-3 6-0
1-Williams (U.S.) beat 15-Stephens (U.S.) 6-4 6-1
18-Navarro (Spain) beat 8-Kerber (Germany) 4-6 6-3 7-6(3)

Source: http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου