Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Έτοιμο το deal των 130 δισ

Η βρετανική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Vodafone ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την αμερικανική εταιρεία Verizon Communications για την πώληση σε αυτήν του 45% των μετοχών που κατέχει στην αμερικανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Verizon Wireless.

 Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου οικονομικών ειδήσεων Bloomberg, η αξία της προς πώλησης συμμετοχής της Vodafone υπολογίζεται σε 130 δισ. δολάρια.

Η Verizon, η οποία είναι συνιδιοκτήτρια —με τη Vodafone— της Verizon Wireless, συζητά με αρκετές τράπεζες, προκειμένου να αντλήσει 10 δισ. δολάρια από κάθε μία και να καλύψει περίπου 60 δισ. δολάρια για την εξαγορά, δήλωσαν δύο πηγές στο Bloomberg, προσθέτοντας ότι οι σχετικές ανακοινώσεις μπορεί να γίνουν σήμερα 2 Σεπτεμβρίου.

Το μερίδιο της Vodafone στη Verizon Wireless, την κορυφαία εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην αμερικανική αγορά, έγινε σημαντικό για την ίδια, καθώς η αξία της περιουσίας της έχει μειωθεί στις βασικές ευρωπαϊκές της αγορές. Η τιμή της μετοχής της Vodafone αυξήθηκε κατά 9%, φθάνοντας σε υψηλό επίπεδο 12 ετών (207 πένες), μόλις επιβεβαιώθηκαν οι συζητήσεις.

Δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς τον Απρίλιο ανέφερε ότι η Verizon είχε προσλάβει συμβούλους για μία πιθανή προσφορά ύψους 100 δισ. δολαρίων και εξέταζε μία προσφορά που θα περιλάμβανε περίπου 50% μετρητά και 50% μετοχές για το μερίδιο της Vodafone. Τότε, οι περισσότεροι αναλυτές σημείωναν ότι το τίμημα των 100 δισ. δολαρίων ήταν πολύ χαμηλό και ότι η αξία του μεριδίου της Vodafone ήταν πιο κοντά στα 120 δισ. δολάρια.

Πηγή: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου