Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Σε πρόβλημα μεγατόνων το θέμα με τα πλαστά διαβατήρια από «το εργοστάσιο παραγωγής τους» στα κατεχόμενα – Άλλο ένα κρούσμα

Θυμίζουμε πρόσφατο δημοσίευμα που έκανε λόγο για τη «βιομηχανία» παραγωγής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων στα κατεχόμενα η οποία καλά κρατεί και το κύκλωμα συνεχίζει να δρα προς τις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας.

Πρόσφατη η σύλληψη ενός Ιρανού ο οποίος έφυγε από την Τουρκία με το πραγματικό του διαβατήριο και ήθελε να ταξιδέψει από τη Πάφο σαν Σουηδός.

Το εν λόγω άτομο παρουσιάστηκε για έλεγχο διαβατηρίου στον Διεθνή Αερολιμένα Πάφου για να αναχωρήσει με προορισμό την Αγγλία, παρουσιάζοντας σουηδικό διαβατήριο.

Σε νέα σύλληψη 19χρονου προχώρησε η Αστυνομία για το ίδιο ακριβώς θέμα δηλαδή εμπλοκή σε υπόθεση συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και πλαστοπροσωπίας.

Συγκεκριμένα στις 11:30 χθες 19χρονος από τη Συρία παρουσίασε στο Αεροδρόμιο Πάφου με προορισμό την Στοκχόλμη δελτίο ταυτότητας Ρουμανίας και μια ηλεκτρονική κάρτα επιβίβασης στο ίδιο όνομα.

Μετά από εξετάσεις που διενήργησαν μέλη της Αστυνομίας, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, διαπίστωσαν πως τα έγγραφα ήταν πλαστά. Ο 19χρονος ανέφερε στην Αστυνομία πως αγόρασε την ταυτότητα κατά το μήνα Μάιο του 2013, από άγνωστο πρόσωπο στη Λεμεσό, έναντι του ποσού των 1.000 ευρώ. Ο 19χρονος τέθηκε υπό κράτηση ενώ η Αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες εντείνει τους ελέγχους διαβατηρίων και ταυτοτήτων.

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου