Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ATP: Έπεσαν κορμιά - όρθιος ο Σταν!

Μετά από μια συγκλονιστική μάχη που κρίθηκε στο tie break του 4ου σετ, ο Στάνισλας Βαβρίνκα κατάφερε να κάμψει την αξιόμαχη αντίσταση του αναγεννημένου Μάρκου Παγδατή και να προκριθεί στον 4ο γύρο του Αμερικανικού Όπεν, εκεί όπου θα συναντήσει τον Τόμας Μπέρντιχ ο οποίος λίγο νωρίτερα συνέτριψε τον Ζουλιέν Μπενετό!

Ο Μάρκος Παγδατής πάλεψε σαν λιοντάρι για την ολική ανατροπή κόντρα στον Στάνισλας Βαβρίνκα, όμως ο Ελβετός ήταν αυτός που κατάφερε να πάρει τους περισσότερους κρίσιμους πόντους στα τελευταία συγκλονιστικά λεπτά στο Louis Armstrong και μαζί το εισιτήριο για τη φάση των "16" του τέταρτου και τελευταίου Grand Slam της σεζόν.

Οι δύο άνδρες πρόσφεραν πλούσιο θέαμα και συναρπαστικά ράλι στους θεατές που γέμισαν τις κερκίδες του δεύτερου μεγαλύτερου court στο National Tennis Center και παρακολούθησαν με κομένη την ανάσα μια μεγάλη μονομαχία!

Τελικά, μετά από 3 ώρες και 21 λεπτά και παρά την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε ο Παγδατής, ο Βαβρίνκα έφτασε στη σπουδαία επικράτηση με 3-6, 2-6, 7-6(1), 6-7(7), σφραγίζοντας το ντέρμπι με τον Τόμας Μπέρντιχ στον 4ο γύρο της Major διοργάνωσης.

Παρά την ήττα, ο Μάρκος Παγδατής έδειξε ότι η θέση που έχει στην παγκόσμια κατάταξη (Νο53) δεν αντικατροπτίζει την πραγματική του αξία, όχι απλά κοιτάζοντας στα μάτια έναν απ'τους top10 τενίστες αλλά έχοντας τις ευκαιρίες ακόμα και να φύγει νικητής απ'το court, απέναντι σε έναν πολύ φορμαρισμένο αντίπαλο, όπως είναι ο Βαβρίνκα φέτος.

Ο 28χρονος Κύπριος, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό στο 3ο και το 4ο σετ της συγκλονιστικής αναμέτρησης και αν διατηρούσε λίγο τη ψυχραιμία του και το προβάδισμα με break που είχε στο 4ο σετ, ίσως είχε καταφέρει να πάρει τη νίκη στο καθοριστικό σετ, έχοντας πετύχει ανεπανόρθωτο πλήγμα στον αντίπαλό του.

Όμως, ο Βαβρίνκα που πραγματοποίησε εντυπωσιακό ξεκίνημα στο ματς, κατάφερε να πάρει πίσω το break και μετά από τρία χαμένα match points, έφτασε στην πολυπόθητη νίκη που τον φέρνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και για 5η συνολικά στην καριέρα του, στον 4ο γύρο του US Open.

Ο Παγδατής μπήκε ιδανικά στο ματς πετυχαίνοντας break στο 5ο game του εναρκτήριου σετ (3-2), όμως ένα black out έδωσε τη δυνατότητα στον Βαβρίνκα να αντεπιτεθεί και με έξι συνεχόμενα κερδισμένα games να πάρει το 1ο σετ με 6-3 και το προβάδισμα με 2-0 games στο 2ο σετ.

Το Νο9 του ταμπλό, συνέχισε το ίδιο δυνατά και με 6-2 games, έκτισε σαφές προβάδισμα πρόκρισης για τον επόμενο γύρο.

Η συνέχεια ήταν κάτι παραπάνω από συναρπαστική και συγκλονιστική...

Ο Μάρκος Παγδατής, απαλλαγμένος απ'την πίεση, έβγαλε το τένις που ξέρει και με άξιο συνοδοιπόρο τον Βαβρίνκα, πρόσφεραν πλούσιες συγκινήσεις στο ενθουσιασμένο κοινό.

Ο Κύπριος έχασε set point στο σερβίς του Βαβρίνκα, την ώρα που ο Ελβετός σέρβιρε για να παραμείνει στο 3ο σετ (5-6, 30/40) και παρόλο που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία του, έκανε ένα σπουδαίο tie break (σε αντίθεση με τον Σταν) και μείωσε σε 2-1 σετ, βάζοντας φωτιά στις κερκίδες του Louis Armstrong το οποίο είχε σταθεί στο πλευρό του.

Έχοντας το μομέντουμ του αγώνα, ο Μάρκος ξεκίνησε με break στο 1ο game του 4ου σετ και έδειχνε να κρατάει εύκολα το προβάδισμα, μέχρι το 6ο game όπου κάποια λάθη, οδήγησαν στο break back απ'τον Βαβρίνκα (3-3).

Ο Παγδατής είχε ένα ακόμη break point για να πάρει τις μπάλες και να σερβίρει για την ισοφάριση, όμως το σετ οδηγήθηκε στο tie break, εκεί όπου έπεσαν - κυριολεκτικά - κορμιά..

Ο Βαβρίνκα ξεκίνησε πιο αποφασιστικά και πήρε προβάδισμα με 4-1, όμως ο Παγδατής δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με το γνωστό χαμόγελο στα χείλη, κατάφερε να ισορροπήσει και να μειώσει σε 5-4.

Τα δύο πρώτα match points του Βαβρίνκα (6-4), σβήστηκαν απ'την τεράστια θέληση και ποιότητα του Παγδατή ο οποίος, όμως, έκανε ένα μεγάλο λάθος που οδήγησε και σε 4ο match point για τον Ελβετό στο 8-7, με τον Stan the man να το εκμεταλλεύεται, σφραγίζοντας τη μεγάλη νίκη.

Νωρίτερα στο Granstand, ο Τόμας Μπέρντιχ πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση και έχασε μόλις πέντε games στην αναμέτρηση με τον Μπεντό, συντρίβοντας τον έμπειρο Γάλλο με 6-0, 6-3, 6-2 σε 1 ώρα και 54 λεπτά αγώνα.



Κυριακή 01/09: 4ος γύρος US Open
9-Wawrinka (Switzerland) beat Baghdatis (Cyprus) 6-3 6-2 6-7(1) 7-6(7
5-Berdych (Czech Republic) beat 31-Benneteau (France) 6-0 6-3 6-2

Source: http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου