Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Δραματική έκκληση για βοήθεια στον μικρό Νικόλα - Χρειάζεται άμεσα μεταμόσχευση μυελού των οστών - Έκκληση της οικογένειας για οικονομική ενίσχυση

Ο επτάχρονος Νικόλας Ηλία από την Κοφίνου είναι θαλασσαιμικός και έχει δρομολογηθεί για τον επόμενο μήνα η εγχείρηση μεταμόσχευσης μυελού των οστών με δότη την μικρότερη αδελφή του, Μαρίνα.

Η πολύτεκνη οικογένεια ωστόσο αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα που δυσκολεύουν την πραγματοποίηση του ταξιδιού γι’ αυτό και καλούν τον κόσμο να τους στηρίξει οικονομικά.

Έκκληση για οικονομική ενίσχυση κάνει η οικογένεια του επτάχρονου Νικόλα από την Κοφίνου, ο οποίος τον επερχόμενο Οκτώβρη θα υποβληθεί σε εγχείρηση μεταμόσχευσης μυελού των οστών στην Ιταλία, με δότη την πεντάχρονη αδελφή του.

Οι γονείς των παιδιών είναι άνεργοι τα τελευταία τουλάχιστον τρία χρόνια και αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Τα έξοδα της προγραμματισμένης για την 1η Οκτωβρίου εγχείρησης, στο νοσοκομείο «Instituto Mediterraneo di Ematologia» της Ρώμης, θα καλυφθούν από το Υπουργείο Υγείας ωστόσο η οικογένεια δεν μπορεί να ανταπεξέλθει με τα έξοδα των εισιτηρίων και της διαμονής τους, στην Ιταλία.

Ζητούν την στήριξη του κόσμου και για τον λόγο αυτό ανοίχτηκε ένας τραπεζικός λογαριασμός όπου όσοι επιθυμούν και είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν τον μικρό Νικόλα να καταφέρει να μεταφερθεί στην Ιταλία και να υποβληθεί στην εγχείρηση που θα του σώσει την ζωή, να προσφέρουν όσα χρήματα μπορούν.

Το επτάχρονο αγοράκι μετά από εξετάσεις πριν από ένα χρόνο διαπιστώθηκε ότι πάσχει από θαλασσαιμία και υποβάλλεται σχεδόν κάθε εβδομάδα σε μετάγγιση αίματος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας καθώς επίσης λαμβάνει ιατροφαρμακευτική αγωγή.

Οι γονείς και τα δύο παιδιά που θα μεταβούν στην Ιταλία για την εγχείρηση θα παραμείνουν για τουλάχιστον 3-4 μήνες, διάστημα το οποίο εκτιμάται πως θα διαρκέσει η νοσηλεία του επτάχρονου Νικόλα ο οποίος τις επόμενες μέρες θα πάει στην δευτέρα τάξη του Δημοτικού Σχολείου για λίγες μέρες αφού θα πρέπει να απουσιάσει για την διαδικασία μεταμόσχευσης.

Η οικογένεια από την Κοφίνου εκτός από τον επτάχρονο Νικόλα και την πεντάχρονη Μαρίνα που είναι και ο συμβατός δότης, έχει άλλα δύο παιδιά ηλικίας 8 και 2 χρονών. Και οι δύο γονείς τα τελευταία περίπου τρία χρόνια είναι άνεργοι ενώ ο πατέρας, Θωμάς Ηλία από την Κοφίνου αντιμετωπίζει σοβαρής μορφής κατάθλιψη και παρακολουθείται από κυβερνητικό ψυχίατρο.

Τα μοναδικά έσοδα της οικογένειας προέρχονται από τα δύο επιδόματα που λαμβάνουν από το Γραφείο Ευημερίας και αυτό των πολυτέκνων, που έχει μειωθεί τον τελευταίο καιρό.

Η μητέρα του μικρού Νικόλα, Ειρήνη Παναγιωτοπούλου, από την Πελοπόννησο, μίλησε στην κάμερα του newsit.com.cy για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως οικογένεια και τα οποία δεν μπορούν να καλύψουν τις απαραίτητες ανάγκες για την πραγματοποίηση του ταξιδιού όπου ο 7χρονος θα υποβληθεί στην μεταμόσχευση μυελού των οστών αλλά και για την φροντίδα των άλλων δύο παιδιών της που θα παραμείνουν στην Κύπρο για όσο διάστημα οι υπόλοιπη οικογένεια θα απουσιάζει

Η οικογένεια άνοιξε λογαριασμό στην Συνεργατική Πιστωτική Εταιρεία «Αγροτικής Ανάπτυξης», στην Κοφίνου, όπου κάνουν έκκληση σε όσους μπορούν, να εισφέρουν χρήματα στον αριθμό λογαριασμού 2017088-0 για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν το ταξίδι.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την έκκληση της μάνας:



Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου