Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

WTA: Καταραμένος 4ος γύρος...

Αν και οι προϋποθέσεις ήταν με το μέρος της, η Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα επιβεβαίωσε την πολύ κακή παράδοση που έχει στον 4ο γύρο του Αμερικανικού Όπεν, αδυνατώντας για μια ακόμη φορά να προκριθεί στην προημιτελική φάση του Νεοϋορκέζικου Major.

Έχει αγωνιστεί τουλάχιστον στους προημιτελικούς των τριών υπολοίπων Grand Slam ενώ έχει και έναν τελικό στο Wimbledon Championships.

Το US Open, όμως, αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση για την Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα η οποία θα δει άλλον έναν προημιτελικό γύρο του τελευταίου Major της χρονιάς, απ'την τηλεόραση.

Αν και όλα ήταν ευνοϊκά στην κλήρωση ώστε να βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα της στην 8αδα της Νέας Υόρκης, η Ραντβάνσκα παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών στην αναμέτρηση με την Εκατερίνα Μακάροβα και γνωρίζοντας την ήττα με 6-4, 6-4 απ'την Ρωσίδα, ολοκλήρωσε πιο πρόωρα απ'το αναμενόμενο τις υποχρεώσεις της στο Flushing Meadows.

Ήταν η 4η φορά απ'το 2007 που η Πολωνή έχασε στον 4ο γύρο της σπουδαίας διοργάνωσης...

"Στην αρχή ήταν λίγο νευρική όμως μετά έπαιζε ολοένα και καλύτερα και χτυπούσε την μπάλα πολύ καλά" είπε η Ραντβάνσκα για την Μακάροβα η οποία εξελίσσεται σε τενίστρια για μεγάλα ματς.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου γιατί δεν έχει τέτοιες επιτυχίες στο US Open, όπως στα υπόλοιπα Majors, η Ραντβάνσκα είπε: "Η διαφορά είναι η επιφάνεια. Κάθε Grand Slam έχει διαφορετική επιφάνεια. Εννοώ ότι οι τενίστριες είναι οι ίδιες. Ίδια πρόσωπα. Οι συνθήκες είναι πάντα διαφορετικές. Εχει ζέστη ή αέρα, ήλιο ή κρύο. Πάντα είναι διαφορετικά".

Αν και δεν αποτελεί δικαιολογία, η Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα δεν είχε και την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για το Αμερικανικό Όπεν αφού παράτησε το Premier τουρνουά του Σινσινάτι για να παρευρεθεί στην κηδεία του παππού της στην Πολωνία και επέστρεψε αμέσως στις Πολιτείες.

"Είχα δύο ημέρες να προπονηθώ πριν την έναρξη του τουρνουά και να συνηθίσω τα courts. Δεν θέλω να λέω δικαιολογίες. Δεν έχασα σήμερα επειδή επέστρεψα σπίτι. Σίγουρα δεν είναι αυτό" πρόσθεσε η Ραντβάνσκα η οποία πήρε τη θέση της Μαρία Σαράποβα στο Νο3 του ταμπλό.

Η Ραντβάνσκα προηγήθηκε με 4-0 games στο 1ο σετ, όμως έχασε 8 συνεχόμενα games απ'την Μακάροβα με τη Ρωσίδα να παίρνει με 6-4 το εναρκτήριο σετ και να προηγείται 2-0 στο 2ο.

Η Πολωνή έκανε μια προσπάθεια να ισορροπήσει το ματς και τα κατάφερε ισοφαρίζοντας σε 4-4, όμως η Μακάροβα σφράγισε τη σπουδαία νίκη με ορισμένα μεγάλα σερβίς και forehands.

Αυτός θα είναι ο πρώτος προημιτελικός της αριστερόχειρας Μακάροβα στο US Open, έχοντας δύο προημιτελικές συμμετοχές στο Australian Open.

"Νιώθω υπέροχα. Λατρεύω αυτό το τουρνουά" είπε η 25χρονη Ρωσίδα η οποία για την είσοδο στον πρώτο Major ημιτελικό της καριέρας της θα μονομαχήσει την Κινέζα, Νο5 του ταμπλό, Να Λι.

Source: http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου