Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ATP: Αυτοκαταστροφικός...

Αν ένα πράγμα έκανε τη διαφορά του Φέντερερ με τους υπόλοιπους, τα χρόνια νεότητας και κυριαρχίας του Ελβετού στο tour, ήταν η ικανότητά του να κερδίζει τους πόντους που έπρεπε, σχεδόν σε κάθε περίπτωση. Αυτό δεν ήταν το θέμα στην αναμέτρηση με τον Ρομπρέδο και ο Βασιλιάς γνώρισε μια ακόμη οδυνηρή ήττα στη σεζόν.

Αυτοκαταστροφικό χαρακτήρισε τον εαυτό του ο Ρότζερ Φέντερερ μετά την σκληρή ήττα που γνώρισε στον 4ο γύρο του US Open απ'τον Τόμι Ρομπρέδο, σηματοδοτόντας τον πιο πρόωρο αποκλεισμό του στο τελευταίο Major της χρονιάς, από το 2003.

Ο πάλαι ποτέ Βασιλιάς των courts, έδειξε μεγάλη αδυναμία να αξιοποιήσει τις πολλές ευκαιρίες που είχε στο ματς και οι οποίες θα του έδιναν αγωνιστικό και ψυχολογικό προβάδισμα έναντι του Ρομπρέδο, με αποτέλεσμα το 7-6, 6-3, 6-4 να έρθει απολύτως φυσιολογικά και δίκαια.

Το Νο7 του ταμπλό, μετά τα δύο breaks που πέτυχε στο εναρκτήριο σετ ισοφαρίζοντας αυτά με τα οποία προηγήθηκε ο αντίπαλό του, είχε 12 ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες στα δύο επόμενα σετς, με τον μαχητικό και εντυπωσιακό, χθες, Ρομπρέδο να τιμωρεί την αναποτελεσματικότητά του Ελβετού, παίρνοντας τη σπουδαία νίκη στα τρία σετς.

Η απογοήτευση του Φέντερερ ήταν κάτι παραπάνω από έκδηλη στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, με τον κάτοχο 17 Grand Slam τίτλων να δηλώνει ότι έχασε απ'τον εαυτό του...

"Νιώθω ότι κέρδισα τον εαυτό μου, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τη νίκη του Τόμι. Ήμουν αυτοκαταστροφικός κάτι που είναι απογοητευτικό, ειδικά σε αυτά τα γρήγορα courts. Απλά δεν μπορούσα. Ήταν απογοητευτική η εμφάνισή μου σήμερα" είπε ο Φέντερερ κάνοντας σκληρή αυτοκριτική.

Η σοκαριστική ήττα, ήταν η πρώτη απ'τον Τόμι Ρομπρέδο μετά από 10 συνεχόμενες νίκες επί του Ισπανού, Νο22 της παγκόσμιας κατάταξης τον οποίον κέρδιζε εύκολα ακόμα και στην αγαπημένη του επιφάνεια, το χώμα (3-0).

"Αν σκεφτείς ότι θα έχανα κι απ'τον Ράφα κι απ'τον Κολσράιμπερ όπως παίζω, δεν είναι και τόσο απογοητευτικά τα πράγματα. Σήμερα πάλευα με άλλα πράγματα" πρόσθεσε ο Φέντερερ ο οποίος θα μείνει για πρώτη φορά χωρίς συμμετοχή έστω και σε τελικό Grand Slam μέσα σε μια σεζόν, από το 2002.

Από το 2004 έως και την ήττα στον τελικό του 2009 απ'τον Ντελ Πότρο, ο Φέντερερ έτρεξε ένα νικηφόρο σερί 40 αγώνων στη Νέα Υόρκη, όμως στις τέσσερις τελευταίες διοργανώσεις δεν έχει καταφέρει να φτάσει καν στον τελικό της τελευταίας Grand Slam διοργάνωσης της χρονιάς.

Παρά την ήττα και τη μεγάλη απογοήτευση, ο Φέντερερ έδειξε μεγάλη διάθεση για τη συνέχεια της σεζόν, τονίζοντας ότι πρέπει να δουλέψει σκληρά για να αντιστρέψει το κλίμα.

"Πρέπει οπωσδήποτε να επιστρέψω στη δουλειά και να έρθω δυνατότερος. Πρέπει να ξεχάσω αυτή την ήττα το συντομότερο γιατί δεν θέλω να παίξω ξανά έτσι στη συνέχεια. Θέλω να γίνω καλύτερος. Ξέρω ότι μπορώ. Το έδειξα τις τελευταίες εβδομάδες. Το καλύτερό μου επίπεδο είναι κοντά. Γι'αυτό σήμερα ήταν τόσο απογοητευτική η ήττα"

Ο Φέντερερ αναφέρθηκε και στην κριτική που δέχεται από φιλάθλους του αθλήματος, ακόμη και από θαυμαστές του, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Όταν χάνω, ο κόσμος σοκάρεται όμως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι προσπαθώ σκληρά. Απλά μερικές φορές δεν λειτουργεί"

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το αν έχει σκοπό να αλλάξει το πρόγραμμά του μέχρι το τέλος της σεζόν, ο Φέντερερ ήταν αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

"Δεν νομίζω ότι πρέπει να αλλάξω το πρόγραμμά μου. Πιστεύω ότι αν παίξω καλά, θα έχω καλά αποτελέσματα"..

Ο Ελβετός αναμένεται να αγωνιστεί ξανά στο Masters της Σανγκάης στις 6 Οκτωβρίου ενώ θα πάρει μέρος και στα τρία τελευταία τουρνουά της σεζόν σε Βασιλεία, Παρίσι και Ο2 Arena αν και ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει, μαθηματικά, την πρόκρισή του στο ATP World Tour Finals του Λονδίνου.

Source: http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου