Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

AΠΟΕΛ-Ένωση (3-0): Τρίποντο με μπόλικο άγχος

Με μπόλικη δόση άγχους, πολλά λάθη στο πρώτο ημίχρονο που έφεραν και αποδοκιμασίες, ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να κάμψει την αντίστασή της Ένωσης και να νικήσει με 3-0 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Ανούσια κατοχή
Στο πρώτο ημίχρονο, η Ένωση ήταν ταμπουρωμένη στην εστία της, ο ΑΠΟΕΛ κράτησε την μπάλα, χωρίς όμως να μπορεί να κάνει κάτι το ουσιαστικό. Τα λάθη ήταν πολλά, με αποτέλεσμα να φέρουν αρκετές αποδοκιμασίες από την κερκίδα – μόνο ο Αλωνεύτης χειροκροτείτο σε κάθε του ενέργεια.

Το πλάνο του Πάουλο Σέρτζιο, με τον Αλεξάνδρου στο χώρο της μεσαίας γραμμής σε ρόλο επιτελικού μέσου και με ένα σχηματισμό κάπως σαν 4-1-4-1 δεν λειτούργησε, όπως πιθανόν να το φανταζόταν ο Πορτογάλος τεχνικός κόντρα στην Ένωση που δεν έδειξε καθόλου επιθετικές διαθέσεις.

Μία ατομική ενέργεια
Η εικόνα του πρώτου μέρους έδειξε ότι ο ΑΠΟΕΛ χρειαζόταν ένα τέρμα που θα άλλαζε την ψυχολογία – εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου – και οι γαλαζοκίτρινοι κατάφεραν να το πετύχουν στο 58’.

Η φάση ξεκίνησε από τα πόδια του Γκονσάλβες, που έφυγε σαν σίφουνας από το χώρο του κέντρου, σέντραρε από τα αριστερά, ο Αλεξάνδρου με κεφαλιά έφερε την μπάλα προς τα μέσα της περιοχής, όπου ο Βινίσιους με κεφαλιά-ψαράκι πέτυχε το πρώτου τέρμα με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ για να κάνει το 1-0.

Έπαιξε με τη φωτιά
Το γκολ όμως αυτό δεν κλείδωσε το τρίποντο για τον ΑΠΟΕΛ, που έπαιξε με τη φωτιά, αφού η Ένωση με την πάροδο του χρόνου ξεθάρρευε και προσπάθησε να διεκδικήσει βαθμολογικό κέρδος από την έξοδό της στην Λευκωσία. Θα το κατάφερνε αν δεν αποσοβούσε τους κινδύνους που δημιούργησαν οι βυσσινί.

Από στημένα
Το παιχνίδι πήρε οριστικά το δρόμο του όταν ο Χαραλαμπίδης στο 86’ έστησε την μπάλα λίγο έξω την περιοχή, για να εκτελέσει απευθείας το φάουλ και να γράψει το 2-0. Άλλη μία εκτέλεση φάουλ του Ντα Σίλβα στο 91' σταμάτησε στο δοκάρι. Από στημένο ήρθε και το 3-0 με τον Αμορίν να χρίζεται σκόρερ στο 93',γράφοντας το τελικό αποτέλεσμα.

* Στο 67' η Ένωση σκόραρε, αλλά δόθηκε επιθετικό φάουλ σε βάρος του Αντρέα Κωνσταντίνου.

Σκόρερ: 58’ Βινίσιους, 86’ Χαραλαμπίδης,93'Aμορίν

Κίτρινες: 40’ Γκαλ, 90' Καντέρο

Συνθέσεις:
ΑΠΟΕΛ (Π. Σέρτζιο): Πάρντο, Αμορίν, Ολιβέιρα, Σέρτζιο, Αλεξάνδρου, Ντα Σίλβα, Βινίσιους, Μοράις, Γκονσάλβες (76’ Γκόμεζ), Αλωνεύτης (66’ Χαραλαμπίδης), Σέρινταν (88’ Μπούντιμιρ).
Στον πάγκο έμειναν οι Κίσσας, Αρτυματάς, Αντωνιάδης, Πιέρος, Μπόρδα, Καπράλ, Σολωμού, Τζιαμάς.

Ένωση (Σ. Γιοβάνοβιτς): Μάστρου, Καντέρο, Γκαλ, Ούγκο, Γουίλιαμ (70’ Ρικάρντο), Κολάνης (65’ Μάκσιμ), Ανγκούλο (85’ Τόφας), Σμετάνα, Κωνσταντίνου, Μουλαζίμης, Γκάβριτς.

Στον πάγκο έμειναν οι Κίττος, Ζανέττος, Τσιακλής, Μ. Ζαννέτου, Σωτηρίου, Τολιμίρ,Κοσμάς, Πιερέττης.

Διαιτητής: Μάριος Παναγή

TIMELINE
Α’ ημίχρονο

2’ – Καλή εκτέλεση φάουλ από τον Ντα Σίλβα, περνά δίπλα από το δοκάρι η μπάλα.
5’ - Αδύναμο του σουτ του Αλεξάνδρου, έξω από την περιοχή, πάει στα χέρια του Μάστρου.
12’ - Το πρώτο σουτ από τον Μοράις, έκοψε ο τερματοφύλακας και στην επαναφορά ο Αμορίν έστειλε την μπάλα απελπιστικά έξω.
42’ – Από εκτέλεση φάουλ του Σέρτζιο, ο Σμεντάνα με κεφαλιά λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Β’ ημίχρονο
52’ – Χαλαρό σουτ από τον Ανγκούλο στα χέρια του Πάρντο η μπάλα.
54’ - Καλή ενέργεια από τους παίκτες της Ένωσης, ο Ούγκο Λόπεζ έκανε το σουτ που κατέληξε στα πλαϊνά δίχτυα της εστίας.
58’ – ΓΚΟΛ. Ωραία ενέργεια από τον Γκονσάλβες, ο οποίος έφυγε από το κέντρο, σέντραρε, ο Αλεξάνδρου πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Βινίσιους από κοντά με κεφαλιά-ψαράκι έκανε το 1-0.
63’ – Σουτ του Γκονσάλβες, απέκρουσε ο τερματοφύλακας
73’ – Μετά από πάσα του Χαραλαμπίδη, βγήκε τετ α τετ του Σέρινταν με τον Μάστρου νικητής ο Κύπριος τερματοφύλακας
75’ – Διπλή απόκρουση από τον Πάρντο, σε σουτ των Γκαλ και Σμετάνα.
86’ – ΓΚΟΛ. Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Χαραλαμπίδη και 2-0
91' - ΔΟΚΑΡΙ. Ο Ντα Σίλβα με απευθείας εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το δοκάρι.
93' - ΓΚΟΛ. Ο Αμορίν με εκτέλεση φάουλ σημειώνει το 3-0
Source: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου