Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Νέο χαράτσι από10, 20 ως και 30 ευρώ στα τέλη κυκλοφορίας

- Το μνημονιακό νομοσχέδιο χρειάζεται να εγκριθεί πριν από το Eurogroup
- Στόχος της Κυβέρνησης η είσπραξη 13,5 εκατ. ευρώ ετησίως
- Τροποποιούνται τα τέλη κυκλοφορίας στη βάση των εκπομπών ρύπων
- Τα τέλη θα ισχύουν μόνο για τα καινούργια οχήματα
- Ενώπιον της ολομέλειας θα τεθεί το νομοσχέδιο την ερχόμενη Πέμπτη σε έκτακτη συνεδρία της Βουλής

Μνημονιακό νομοσχέδιο το οποίο θα πρέπει να εγκριθεί πριν από το Eurogroup στις 13 του τρέχοντος μηνός, τροποποιεί τα τέλη κυκλοφορίας στη βάση των εκπομπών ρύπων.

Η τροποποίηση του περί μηχανοκινήτων οχημάτων και κινήσεων νόμος προνοεί την αύξηση και του τέλους κυκλοφορίας κατά € 10 σε οχήματα που έχουν ιδιαίτερα χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και κατά €20 σε οχήματα με κυβισμό μηχανής μέχρι 2050 Κ.Ε.

Κατά €30 πρόκειται να αυξηθεί η τιμή του τέλους κυκλοφορίας σε οχήματα τα οποία ξεπερνούν σε κυβισμό το 2050 Κ.Ε.
Το νομοσχέδιο συζητείτε αυτή τη στιγμή ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών με στόχο να οδηγηθεί την ερχόμενη Πέμπτη σε έκτακτη συνεδρία της Ολομέλειας, όπως είναι η δέσμευση της Κυβέρνησης έναντι των εταίρων της.

Στόχος της νομοθεσίας είναι να οδηγήσει και στην ενίσχυση των κρατικών ταμείων αφού αναμένεται να εισπράττονται 13,5 εκατ. ευρώ από τέλη κυκλοφορίας.

Οι εκπομπές των ρύπων είναι καταγραμμένες στους καταλόγους του κατασκευαστή, ωστόσο τα ήδη εγγεγραμμένα οχήματα δεν επηρεάζονται, αφού η νομοθεσία ακόμη δεν υφίσταται.

Ωστόσο και μετά την εφαρμογή της νομοθεσίας τα τέλη θα ισχύουν μόνο για τα καινούργια οχήματα τα οποία θα εγγραφούν από την μέρα ισχύς της και έπειτα.

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου