Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΣ BOCY: Κερδίζει έδαφος ο Αρχιεπίσκοπος

Δεν πρέπει να αποκλείεται ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος να έχει τελικά άτομο της επιλογής του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου μετά τις ζυμώσεις που έκανε το τελευταίο διάστημα και ειδικά την επικοινωνία του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Άλλωστε, η απόσυρση της αγωγής με την οποία σκοπός ήταν να μην μπορεί να ψηφίσει το 18% της ειδικής διαχειρίστριας δεν μπορεί να οφείλεται καθαρά και μόνο σε νομικούς λόγους, στο ότι δηλαδή τροποποιήθηκε ο νόμος για την Αρχή Εξυγίανσης.

Άλλωστε, αν η αγωγή είχε αποσυρθεί για καθαρά νομικούς λόγους τότε το μήνυμα που θα διδόταν είναι πως εντός ημερών θα κατατεθεί νέα, κάτι που φαίνεται πως δεν είναι στις άμεσες προθέσεις. Από την άλλη, η Ετήσια Γενική Συνέλευση της τράπεζας που είναι προγραμματισμένη για τις 10 Σεπτεμβρίου δεν φαίνεται να αναβάλλεται και όλα δείχνουν πως τελικά ο Αρχιεπίσκοπος πετυχαίνει το σκοπό του.

Την Τρίτη εκπρόσωποι μεγάλων δικηγορικών γραφείων μεταβαίνουν εκ νέου στην Κεντρική Τράπεζα αυτή τη φορά κρατώντας λίστες ονομάτων με υποψήφιους για το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας.

Είναι ξεκάθαρο πως τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και η Κεντρική επιθυμεί όσο το δυνατό συντομότερα να ξεκαθαρίσει η ονοματολογία. Άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως όλοι οι εμπλεκόμενοι θα παρακαθίσουν σε κοινή συνεδρία ενώ τις προηγούμενες φορές κάθε πόλος είχε ξεχωριστή συνάντηση με τον διοικητή.

Σε σχέση με την ονοματολογία, είναι σίγουρο πως στο τραπέζι θα μπουν ονόματα Ρώσων αλλά και Κυπρίων.

Πηγή: http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου