Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Ποιους πλήρωσε τελικά η Wadnic με τα λεφτά πώλησης της Τ/Κ γης ; Εντολή Γ. Εισαγγελέα να ερευνηθούν οι επιταγές

-Οι αστυνομικοί επικεντρώνονται τώρα στο που κατέληξαν τελικά τα χρήματα από την πρώτη δόση πώλησης της τουρκοκυπριακής γης
-Στο μικροσκόπιο και οι πληρωμές που πραγματοποίησε η εταιρεία από το 2011 και μετά
-Δεν αποκλείεται να εκδοθούν και εντάλματα για έρευνα σε σπίτια των εμπλεκομένων προσώπων

Ένα βήμα πάρα πέρα, έκανε χθες η Γενική Εισαγγελία, μετά το πέρας σύσκεψης στη Νομική Υπηρεσία, με τη συμμετοχή του Πέτρου Κληρίδη, του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου και των επικεφαλής των αστυνομικών ερευνών, για την υπόθεση της αγοραπωλησίας τουρκοκυπριακής γης στη Δρομολαξιά και τη μεταπώληση της στη Cyta.

Πληροφορίες της εφημερίδας «Πολίτης», αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί ενημέρωσαν για τους λογαριασμούς της εταιρείας Wadinc, η οποία αγόρασε τη γη στη Δρομολαξιά από τον Τουρκοκύπριο Μουσταφά και μεταπώλησε στην ΑΤΗΚ, για 19,5 εκατομμύρια, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη, σε σχέση με την αρχική αγορά.

Στη χθεσινή σύσκεψη, αποφασίστηκε όπως ερευνηθεί το που κατέληξαν τελικά τα χρήματα που πήρε η εταιρεία από την Cyta και συγκεκριμένα, η πρώτη δόση των 9,2 εκατομμυρίων ευρώ, που είχαν πληρωθεί στις 25 Φεβρουαρίου 2011.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χαράλαμπου Λιοτατή, μέρος των χρημάτων, θα δίνονταν, όπως υποστηρίζει σε ανώτατο αξιωματούχο της Cyta, σε Βουλευτή του ΑΚΕΛ και στο ίδιο το κυβερνών κόμμα.

Περαιτέρω στη χθεσινή σύσκεψε αποφασίστηκε όπως, διερευνηθούν οι επιταγές που εξέδωσε η εταιρεία, αλλά και οι πληρωμές που έγιναν από μέρους τους, από το 2011 και μετά, ενώ δεν αποκλείεται ακόμη να εκδοθούν εντάλματα και για τη διερεύνηση στα σπίτια προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Πηγή: newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου