Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

"Φωτιές" στη Βουλή των Ελλήνων οι δηλώσεις Στουρνάρα

«Φωτιές» στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κυβερνητικών κομμάτων άναψε η δήλωση του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα για τον πολιτικό κίνδυνο που συνιστά η «κόπωση» των βουλευτών να ψηφίζουν μέτρα.

Στις τάξεις ιδιαίτερα των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας επικρατούσε από το πρωί χθες αναστάτωση, καθώς το θέμα μονοπωλούσε τις συζητήσεις στα κοινοβουλευτικά πηγαδάκια και αρκετοί «γαλάζιοι» βουλευτές εξέφραζαν δυσφορία ερμηνεύοντας τα λεγόμενα του υπουργού ως «προσβλητικά».Αποδέκτες των διαμαρτυριών που εξέφραζαν έγιναν και συνεργάτες του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, οι οποίοι συνέστησαν «ψυχραιμία», καθώς επίσης και οι παριστάμενοι στη Βουλή υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης, οι οποίοι έσπευσαν να πάρουν αποστάσεις για να καταπραΰνουν τα πνεύματα, καθώς σήμερα αναμένεται μια ακόμη κρίσιμη ψηφοφορία που αφορά στην προώθηση του προγράμματος της κινητικότητας και της διαθεσιμότητας στο δημόσιο μέσω Προεδρικών Διαταγμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Στουρνάρας σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη στο Reuters είχε πει ότι «ο μεγάλος κίνδυνος για την Ελλάδα είναι πολιτικός και όχι οικονομικός και σχετίζεται με την κόπωση των βουλευτών. Είχε δε διευκρινίσει την άποψη αυτή προσθέτοντας ότι «οι βουλευτές αντικατοπτρίζουν τον μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα στον δρόμο. Πρέπει να πιστέψουν ότι υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ. Εάν το πιστέψουν, τότε μπορεί να συνεχίσουν να ψηφίζουν τα λίγα απαραίτητα μέτρα που έχουν απομείνει. Εάν δεν πιστέψουν, τότε δεν θα ψηφίσουν. Αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος».

«Οι βουλευτές της ΝΔ δεν είναι κουρασμένοι, είναι υπεύθυνοι και ετοιμοπόλεμοι», σχολίασε ο γραμματέας της ΚΟ της κ. Θανάσης Μπούρας, ενώ και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Μάης Βορίδης άφησε αιχμές για την «ωριμότητα» της δήλωσης του υπουργού Οικονομικών.Νωρίτερα η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, υποστήριξε πως «οι βουλευτές αξίζουν τα εύσημα για την προσπάθεια που κάνουν και έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων σε όλες τις ψηφοφορίες». Ο βουλευτής κ. Γιώργος Βλάχος είπε ότι «αυτό που απαιτούμε είναι σεβασμός και ενημέρωση», ενώ τους τόνους σήκωσε ακόμη ψηλότερα η κυρία Σοφία Βούλτεψη, λέγοντας: «Εμείς δεν έχουμε κουραστεί, είμαστε μια χαρά. Μου έκανε εντύπωση η δήλωση του κ. Στουρνάρα. Κουραζόμαστε μόνο όταν γίνονται σαχλαμάρες».

Μετά τις «γαλάζιες» αντιδράσεις, ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματός του είπε ότι η δική του άποψη είναι πως «δεν υπάρχει κόπωση βουλευτών» και αντιθέτως ο ίδιος πιστεύει ότι έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».Σε ανάλογο πνεύμα, ο κ. Μιχελάκης δήλωσε ότι «όλοι οι βουλευτές έχουν συναίσθηση της ευθύνης τους και το έχουν αποδείξει ψηφίζοντας σκληρές αποφάσεις». Κατά τον υπουργό Εσωτερικών «το σημαντικό ζήτημα είναι η κόπωση της κοινωνίας», καθώς «ο κόσμος έχει κουραστεί γιατί βλέπει όλα αυτά τα χρόνια να γίνονται θυσίες οι οποίες δεν έχουν αντίκρισμα». Και, όπως συμπλήρωσε «γι’ αυτό πρέπει επιτέλους να πάρουμε τις αποφάσεις που πρέπει ώστε να αρχίσουν να έχουν αποτέλεσμα οι θυσίες».

Έμμεσες βολές κατά του κ. Στουρνάρα εξαπέλυσε, εξάλλου, και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Πάρης Κουκουλόπουλος, ο οποίος με αφορμή τις πληροφορίες για επικείμενο «ξεπάγωμα» των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, δήλωσε δηκτικά: «Δεν θα κουραστούμε να λέμε στους ξεκούραστους τεχνοκράτες ότι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας δεν θα γίνουν δεκτοί».

Source: http://sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου