Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Ποιος αγόρασε το κτήριο των Κ.Α. στη Βύρωνος

Το κτήριο που πωλήθηκε πρόσφατα από τις Κυπριακές Αερογραμμές και βρίσκεται στην οδό Βύρωνος στη Λευκωσία αγόρασε –σύμφωνα με πληροφορίες του INBusinessNews- ο Κύπριος επιχειρηματίας Ανδρέας Ανδρεάδης.

Ο Ανδρεάδης είναι πρόεδρος της εταιρείας πληροφορικής Temenos που ειδικεύεται στην παροχή συστημάτων για τράπεζες και εδρεύει στη Γενέβη της Ελβετίας. Ο Κύπριος επιχειρηματίας αγόρασε το κτήριο των Κυπριακών Αερογραμμών στη Βύρωνος με σκοπό να το διαμορφώσει καταλλήλως προκειμένου να καταστεί η μόνιμή του κατοικία στην Κύπρο, αφού έχει σκοπό να έρθει μόνιμα στη χώρα μαζί με την οικογένειά του.

Το αντίτιμο των 3,1 εκ. ευρώ που δαπανήθηκαν για αγορά του κτηρίου στη Βύρωνος αξιολογείται ως καλή τιμή για τον αγοραστή και που βεβαίως είναι απόρροια της ύφεσης στον κλάδο των ακινήτων και της ανάγκης των Κ.Α. για αποξένωση του εν λόγω ακινήτου. Μάλιστα καλά πληροφορημένη πηγή ανέφερε στο INBusinessNews πως το εν λόγω κτήριο προ πενταετίας θα μπορούσε να «πιάσει» τιμή πέραν των 5 εκ. ευρώ.

Η εταιρεία Temenos του Ανδρέα Ανδρεάδη πραγματοποιεί ετήσιο τζίρο πέραν των 900 εκατομμυρίων ευρώ και συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών ανά το παγκόσμιο σε σχέση με την παροχή εξειδικευμένων συστημάτων πληροφορικής για τραπεζικούς οργανισμούς.

Σημειώνεται παράλληλα πως συστήματα ΙΤ της Λαϊκής Τράπεζας είναι σχεδιασμένα από την εταιρεία Temenos ενώ στο Δ.Σ. της εταιρείας είναι και ο πρώην τραπεζίτης της HSBC και της Λαϊκής, Κρις Παύλου, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος του ομίλου. Μάλιστα οι Παύλου και Ανδρεάδης γνωρίζονται χρόνια και συνεργάζονται μαζί ως μέλη του Δ.Σ. της Temenos για περισσότερο από δέκα χρόνια.

Source: http://sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου