Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

«Μυρίζει» το έργο του παλιού λιμανιού

Η Αρχή Λιμένων διερευνά υπεύθυνα και με κάθε σοβαρότητα, τα παράπονα που διατυπώνονται τον τελευταίο καιρό για αποκρουστικές οσμές, που αναδύονται από τη λεκάνη του παλιού λιμανιού της Λεμεσού, δηλώνει ο Πρόεδρος του ΔΣ της Αρχής κ. Χρύσης Πρέντζας.

Μάλιστα, έχει ανατεθεί στο αρμόδιο Τμήμα Αλιείας, η διεξαγωγή μετρήσεων για να διαπιστωθεί κατά πόσο μετά τα λιμενικά έργα κατασκευής της Μαρίνας και την αναδιαμόρφωση του παλιού λιμανιού, γίνεται ανακύκλωση των νερών του.

Κατά τον κ. Πρέντζα, η Αρχή Λιμένων είχε θέσει εξ αρχής όρους και προϋποθέσεις για την αρτιότητα των λιμενικών έργων και συγκεκριμένα, για την διαμόρφωση λειτουργικού και ασφαλούς διαύλου εισόδου στο παλιό λιμάνι, για το απαραίτητο βάθος των νερών και την ανανέωσή τους μέσα στη λεκάνη, όπως και για το σχέδιο διαχείρισης των υλικών που μεταφέρονται στον περιοχή του παλιού λιμανιού από τον ποταμό Γαρύλλη.

Αυτόν τον καιρό βρίσκονται σε εξέλιξη, στο τελευταίο τους στάδιο, τα έργα ανάπλασης στον χερσαίο χώρο του παλιού λιμανιού, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν ολοκληρωμένα στις 31 Οκτωβρίου.
Source: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου