Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Χωρίς φόρο η ακίνητη περιουσία χαμηλής αξίας

Αλλαγές στη φορολογία ακίνητης ιδιοκτησίας αποφάσισε σε συνεδρίαση του στην προεδρική εξοχική κατοικία στο Τρόοδος, το Υπουργικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αποφασίστηκε η τροποποίηση του νομοσχεδίου για τη τη φορολογία των ακινήτων με την κατάργηση της πρώτης κλίμακας.

Αυτό σημαίνει ότι απαλλάσσονται του φόρου, νοικοκυριά που κατέχουν χαμηλής αξίας ακίνητη περιουσία. Δεν θα ισχύει πλέον η ελάχιστη καταβολή των 75 ευρω. Καταργείται η πρώτη κλίμακα από 1 μέχρι 40.000 ευρώ, ενώ για φορολογία κάτω των 30 ευρώ δεν θα καταβάλλεται

Παράλληλα λήφθηκε απόφαση και για τα τέλη των αδειών κυκλοφορίας τα οποία πλέον θα ρυθμίζονται ανάλογα με τους ρύπους των οχημάτων.

Αποφασίστηκε επίσης η εργοδότηση 45 πτυχιούχων στο Τμήμα Πλεονάζοντος Προσωπικού ώστε να εξεταστούν όλες οι αιτήσεις μέχρι το τέλος του 2013.

Το Υπουργικό αποφάσισε και προκήρυξη διαγωνισμού για την μακροχρόνια ενοικίαση σε ιδιώτες επενδυτές του συνεδριακού «Φιλοξενία», του ΑΞΙΚ, των δυο παλιών τερματικών των αεροδρομίων και του οικοπέδου που στεγαζόταν το στρατόπεδο, απέναντι από το ξενοδοχείο Hilton Cyprus

Η συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου στην εξοχική προεδρική κατοικία στο Τρόοδος, ξεκίνησε στις 11.00 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 14:30

Ενώπιον του Υπουργικού Συμβούλιου στο Τρόοδος βρέθηκαν 35 μνημονιακά νομοσχέδια, εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν μνημονιακά, τα οποία και αποτελούν προϋπόθεση για αποδέσμευση της δεύτερης δόσης του δανείου από την Τρόικα προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και η σύζυγός του αυτήν την ώρα παραθέτουν γεύμα στα Μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και στις σύζυγους των Υπουργών.
Source: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου