Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

ΑΚΕΛ: Να αναθεωρηθεί η φιλοσοφία φορολόγησης ακινήτων

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης, σε δήλωσή του την Τρίτη, επανέλαβε ότι απαιτείται ριζική αναθεώρηση της φιλοσοφίας της φορολογίας ακινήτων, διαβεβαιώνοντας ότι «το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να αγωνίζεται, προστατεύοντας το δικαίωμα στην κατοικία, το οποίο οι Κυβερνώντες μαζί με την Τρόικα επιχειρούν να μετατρέψουν σε προνόμιο».

Ο κ. Λουκαϊδης εξήγησε ότι εγείρει το θέμα της φορολόγησης της ακίνητης ιδιοκτησίας με αφορμή την παραλαβή επιστολών από πολίτες για καταβολή της φορολογίας ακίνητης ιδιοκτησίας.

Όπως είπε ο κ. Λουκαϊδης, «ο συγκεκριμένος τρόπος φορολόγησης της ακίνητης ιδιοκτησίας δεν είναι αποτέλεσμα επιβολής από την Τρόικα, αλλά προϊόν των πολιτικών επιλογών των κομμάτων ΔΗΣΥ- ΔΗΚΟ και της Κυβέρνησης Αναστασιάδη, η οποία σε αρκετές περιπτώσεις ενεργεί ως τροϊκανότερη των Τροϊκανών».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου το ΑΚΕΛ ανέφερε επίσης ότι ο ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ παρεμπόδισαν την προώθηση νομοθεσίας που ετοιμάστηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση, μέσα από την οποία απαλλάσσονταν πλήρως οι κάτοχοι μικρής αξίας ακίνητης ιδιοκτησίας και η πρώτη κατοικία, που ισοδυναμούσε με το 78% των κατόχων ακίνητης ιδιοκτησίας και πρόσθεσε ότι ΔΗΣΥ- ΔΗΚΟ και Κυβέρνηση Αναστασιάδη, τον περασμένο Απρίλιο προώθησαν την υφιστάμενη νομοθεσία με στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγαλοϊδιοκτητών ακινήτων, μεταφέροντας τα φορολογικά βάρη στους μικροϊδιοκτήτες.

Καταλήγοντας επανέλαβε ότι ο συγκεκριμένος τρόπος φορολόγησης της ακίνητης ιδιοκτησίας είναι άδικος, ισοπεδωτικός και αντιλαϊκός αφού πλήττει αδιάκριτα τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους ανέργους, τους πρόσφυγες και γενικότερα τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, καθώς και τη μικρομεσαία εισοδηματική τάξη, της οποίας τα εισοδήματα έχουν παράλληλα μειωθεί δραματικά.
Source: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου