Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Προσωρινή αναστολή εργασιών για την εταιρεία Πίπης Φαρμ

Σε προσωρινή αναστολή εργασιών προχωρεί η εταιρεία Α/φοι Πίπης Φαρμ Δημόσια Εταιρεία Λτδ, λόγω της ολικής καταστροφής που υπέστη από την επιδημία της ψευδοπανώλης. Οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες επιβεβαιώνουν ότι η εταιρεία έχει επηρεαστεί δυσμενέστερα σε σχέση με άλλες πτηνοτροφικές μονάδες και το σφαγείο της, το οποίο παραμένει κλειστό, αναμένεται να επαναλειτουργήσει σε περίπου δύο μήνες.

Η εταιρεία με επιστολές της προς το Υπουργείο Εργασίας ζήτησε έγκριση αναστολής εργασιών από 22 Ιουλίου 2013 για περίοδο τριών έως έξι μηνών.

Το Υπουργείο θεωρώντας ότι συντρέχουν ειδικοί λόγοι για έγκριση του αιτήματος της εταιρείας για προσωρινή αναστολή εργασιών από 5 Αυγούστου και για περίοδο 10 εβδομάδων, για τους 13 υπαλλήλους που εργάζονται στα τμήματα του σφαγείου και κυρίως του πτηνοτροφείου. Στους υπαλλήλους θα καταβάλλεται ανεργιακό επίδομα για το διάστημα των 10 εβδομάδων, ενώ ο εργοδότης θα καταβάλλει για την περίοδο αυτή 10% των αποδοχών τους και θα πληρώνει τις αντίστοιχες εισφορές. Η πιο πάνω εισήγηση έγινε χθες αποδεκτή από το Υπουργικό, δεδομένου ότι υπάρχουν ειδικοί λόγοι.

Source: http://www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου