Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

ATP: Νόλε και Ράφα στα ημιτελικά!

Η αντίστροφη μέτρηση για την πολυαναμενόμενη έναρξη του Rogers Cup στο Μόντρεαλ, ξεκίνησε με τη διεξαγωγή της κλήρωσης του κυρίως ταμπλό της Masters διοργάνωσης, η οποία φέρνει αντιμέτωπους στα ημιτελικά τους Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφαελ Ναδάλ ενώ πολύ δύσκολο έργο έχει και ο Άντι Μάρει στο κάτω μέρος του ταμπλό. 

Στο ίδιο μέρος του ταμπλό κληρώθηκαν Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφαελ Ναδάλ και πλέον, ολόκληρη η τενιστική υφήλιος ζει και αναπνέει για τη στιγμή που οι δυο αυτοί σπουδαιοι τενίστες θα διασταυρώσουν τις ρακέτες τους στην ημιτελική φάση του Καναδέζικου Masters.

Μετά τις δύο συναρπαστικές τους αναμετρήσεις, στον τελικό του Μόντε Κάρλο και στα ημιτελικά του Roland Garros, όπου μοιράστηκαν από μια νίκη, Νόλε και Ράφα δεν έχουν εύκολο έργο μέχρι να επιβεβαιώσουν τον Τιτάνιο ημιτελικό τους.

Ο Σέρβος που καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Μόντρεαλ, τον περιμένει tricky πρώτος αγώνας στη διοργάνωση αφού στο 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Μπέρναρντ Τόμιτς-Φλόριαν Μάϊερ που θα αναμετρηθούν στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Στον 3ο γύρο και με βάση τα seedings, ο Νόλε θα συναντηθεί με τον συμπατριώτη του αλλά εξαιρετικά ντεφορμέ 16-Γιάνκο Τιπσάρεβιτς, αν και οι Ντένις Ιστόμιν (παίζει με τον Γιάνκο στον 1ο γύρο), Γιάρκο Νιέμινεν μοιάζουν πιθανότεροι αντίπαλοι στη φάση των "16".

Στα προημιτελικά, ο Τζόκοβιτς ενδέχεται να συναντήσει έναν εκ των 7-Ρισάρ Γκασκέ ή 9-Κέι Νισικόρι.

Ο Ράφαελ Ναδάλ που επιστρέφει στα hard courts μετά τον θρίαμβό του στο Indian Wells Tennis Garden τον περασμένο Μάρτη, έχει σχετικά εύκολο 2ο γύρο, περιμένοντας έναν εκ των Τζέσε Λεβάιν-Ξαβιέ Μαλίς.

Στη φάση των "16" πολύ πιθανό μοιάζει το ραντεβού με τον εξαιρετικά επικίνδυνο Γέρσι Γιάνοβιτς, σε ένα παιχνίδι που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον ενώ στα προημιτελικά, ο Ράφα θα συναντήσει είτε τον 8-Στάνισλας Βαβρίνκα είτε τον 10-Τόμι Χάας με τους δύο προαναφερθέντες να αναμετρώνται στον 3ο γύρο.

Μπορεί ο Άντι Μάρει να απέφυγε τον Ράφαελ Ναδάλ σε ένα ενδεχόμενο ημιτελικό, ωστόσο η κλήρωση του Βρετανού είναι πολύ δύσκολη.

Στο πρώτο του ματς στο Μόντρεαλ, ο πρόσφατος θριαμβευτής του Wimbledon, θα αντιμετωπίσει πιθανότατα τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (παίζει με τον κουρασμένο απ'το Κίτσμπουελ Μαρσέλ Γκρανογέρ, αν τελικά προλάβει να ταξιδέψει στον Καναδά ο Ισπανός) ενώ στον 3ο γύρο ο Μάρει θα συναντήσει έναν εκ των 13-Φονίνι, Παγδατή ή Γκούλμπις.

Εφόσον όλα κυλήσουν φυσιολογικά για τον Σκωτσέζο, στα προημιτελικά θα συναντήσει τον φορμαρισμένο Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο ο οποίος, όμως, στον 3ο γύρο καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του κορυφαίου της διοργανώτριας χώρας, Μίλος Ράονιτς.

Στα ημιτελικά, ο Μάρει θα περιμένει έναν εκ των 5-Μπέρντιχ ή 3-Φερέρ.

Δύσκολη κλήρωση είχε ο Μάρκος Παγδατής, πέφτοντας πάνω στο Νο13 του ταμπλό, Φάμπιο Φονίνι στον 1ο γύρο του Μόντρεαλ. Ο Κύπριος προέρχεται από πολύ καλές εμφανίσεις στην Ουάσινγκτον όπου αποκλείστηκε απ'τον Τζον Ίσνερ στα προημιτελικά ενώ ο Φονίνι διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του, προερχόμενος από τρεις συνεχόμενους τελικούς στο χώμα, κατακτώντας τα δύο πρώτα τρόπαια ATP της καριέρας του.

Το γεγονός, ωστόσο, που ο Ιταλός θα αγωνιστεί στο πρώτο του hard court τουρνουά εδώ και πολλούς μήνες, ίσως αποτελέσει το καλύτερο όπλο του ποιοτικού Μάρκου στη μεταξύ τους συνάντηση.
Οι πιθανότεροι αντίπαλοι των top4

1-Νόβακ Τζόκοβιτς
1ος γύρος: bye
2ος γύρος: Τόμιτς ή Μάϊερ
3ος γύρος: 16-Τιπσάρεβιτς ή Ιστόμιν ή Νιέμινεν
Προημιτελικά: 7-Γκασκέ ή 9-Νισικόρι
Ημιτελικά: 4-Ράφαελ Ναδάλ
Τελικός: 2-Άντι Μάρει

2-Άντι Μάρει
1ος γύρος: bye
2ος γύρος: Ντιμιτρόφ ή Γκρανογέρ
3ος γύρος: 13-Φονίνι ή Γκούλμπις ή Παγδατής
Προημιτελικά: 6-Ντελ Πότρο ή 11-Ράονιτς
Ημιτελικά: 3-Φερέρ ή 5-Μπέρντιχ
Τελικός: 1-Τζόκοβιτς ή 4-Ναδάλ

3-Νταβίντ Φερέρ
1ος γύρος: bye
2ος γύρος: Λοντρά ή Qualifier
3ος γύρος: 14-Σιμόν ή Νταβιντένκο
Προημιτελικά: 5-Μπέρντιχ ή 12-Αλμάγκρο
Ημιτελικά: 2-Άντι Μάρειι
Τελικός: 1-Τζόκοβιτς ή 4-Ναδάλ

4-Ράφαελ Ναδάλ
1ος γύρος: bye
2ος γύρος: Λεβάιν ή Μαλίς
3ος γύρος: 15-Γέρσι Γιάνοβιτς
Προημιτελικά: 8-Βαβρίνκα ή 10-Χάας
Ημιτελικά: 1-Νόβακ Τζόκοβιτς
Τελικός: 2-Άντι Μάρει

Source: http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου