Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Πάλι καλά… δεν θα μας χτυπήσουν τρομοκράτες

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει κάτι για το οποίο πρέπει να ανησυχούν οι Κύπριοι πολίτες σε σχέση με το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος.

Επεσήμανε ωστόσο την ίδια ώρα πως δεν χωρεί εφησυχασμός και πως όλοι θα πρέπει να είναι συνεχώς σε εγρήγορση.

Σε δηλώσεις του στο Θρονί στο περιθώριο του ετήσιου μνημόσυνου του Εθνάρχη Μακαρίου και ερωτηθείς σε σχέση με ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσαν προς τους πολίτες τους οι ΗΠΑ σε σχέση με το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων σε τουριστικούς προορισμούς μέχρι και την 31η Αυγούστου, κατά πόσο λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα ο Αρχηγός της Αστυνομίας είπε ότι το θέμα της τρομοκρατίας ανησυχεί όλους και πως καμία χώρα δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν κινδυνεύει από τρομοκράτες.

Διαβεβαίωσε ότι η κυπριακή αστυνομία συνεργάζεται με όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και στο εξωτερικό, με την ΕΕ, τις υπηρεσίες των ΗΠΑ και των άλλων μεγάλων χωρών, αλλά και ότι με τα μέσα τα οποία η Αστυνομία διαθέτει, αξιολογεί την εκάστοτε κατάσταση στη γύρω περιοχή και αξιοποιεί οποιαδήποτε πληροφορία λαμβάνει είτε από μόνη της είτε σε συνεργασία με τις υπόλοιπες αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο κ. Παπαγεωργίου διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κάτι για το οποίο πρέπει να ανησυχούν οι Κύπριοι πολίτες, επεσήμανε ωστόσο πως δεν χωρεί εφησυχασμός και όλοι θα πρέπει να είναι συνεχώς σε εγρήγορση.

Ερωτηθείς κατά πόσο η Αστυνομία έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα σε σχέση με τη συμπερίληψη της Χεζμπολλάχ του Λιβάνου στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων, ο κ. Παπαγεωργίου είπε ότι από την πρώτη στιγμή που η εν λόγω οργάνωση η οποία εδρεύει σε γειτονική χώρα συμπεριλήφθηκε στον σχετικό κατάλογο, ενημερώθηκαν όλες οι υπηρεσίες της Αστυνομίας έτσι ώστε η κάθε υπηρεσία να λάβει τα μέτρα της δικής της αρμοδιότητας.

Ερωτηθείς σε σχέση με το κατά πόσο υπάρχουν αυξημένα μέτρα σε αεροδρόμια και λιμάνια, ο Αρχηγός της Αστυνομίας είπε ότι τα σημεία εισόδου και εξόδου από το έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι σίγουρα τα πρώτα σημεία στα οποία λαμβάνονται αυξημένα μέτρα ασφάλειας.

Μεταφορά μελών Αστυνομίας στην Πυροσβεστική
-----------------------
Ερωτηθείς σε σχέση με τη μεταφορά μελών της Αστυνομίας στην Πυροσβεστική, ο Αρχηγός της Αστυνομίας ανέφερε πως όπως είναι γνωστό όλες οι θέσεις στη δημόσια υπηρεσία, Αστυνομίας και Πυροσβεστικής συμπεριλαμβανομένων, είναι παγοποιημένες και ότι αυτή τη στιγμή στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική υπάρχουν πάρα πολλές κενές θέσεις, γύρω στις 500 - 600.

Εξήγησε ότι καθώς η Πυροσβεστική έχει περισσότερες αναλογικά κενές θέσεις λήφθηκε απόφαση όπως 25 μέλη της Αστυνομίας, μετακινηθούν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία σε και προσπάθεια να προληφθούν οι πυρκαγιές.

Όπως σημείωσε, οι εν λόγω θέσεις έχουν προκηρυχτεί και όταν εκπνεύσει η σχετική προθεσμία τότε τα μέλη της Αστυνομίας που εκδήλωσαν ενδιαφέρον θα αξιολογηθούν σε σχέση με το κατά πόσο πληρούν τα προσόντα και θα παρακαθίσουν σε εξετάσεις πρακτικού περιεχομένου για να διαφανεί κατά πόσο μπορούν να εκτελούν τα καθήκοντα που επιβάλλει η θέση του Πυροσβέστη.

Πρόσθεσε ότι από εκεί και πέρα όσοι επιλεγούν θα τύχουν εντατικής εκπαίδευσης.

Source: http://24news.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου