Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Tennis: Όλα ανοιχτά...

Οχτώ γυναίκες από οχτώ διαφορετικές χώρες θα διαβούν τις πύλες του All England Club σήμερα, έχοντας στην άκρη του μυαλού τους τη μεγάλη ευκαίρα που ξετυλίγεται μπροστά τους ώστε να πανηγυρίσουν το βαρύτιμο τρόπαιο του Wimbledon καθώς το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, Σερίνα Γουίλιαμς, ετοιμάζει βαλίτσες για ΗΠΑ (ή Παρίσι).


(Μουντός αναμένεται ο ουρανός στο Λονδίνο σήμερα με πιθανότητες βροχής το πρωί και νωρίς το μεσημέρι)

Τα τρία μεγάλα φαβορί, πριν ξεκινήσει το τρίτο Grand Slam της σεζόν, Γουίλιαμς, Αζαρένκα και Σαράποβα είναι εκτός διοργάνωσης και αυτό έχει ανοίξει την όρεξη στις υπόλοιπες τενίστριες που βλέπουν μπροστά τους μια χρυσή ευκαιρία να μπουν στην αιωνιότητα.

Με εξαίρεση την Πέτρα Κβίτοβα που ξέρει τι θα πει Grand Slam τίτλος, έχοντας πανηγυρίσει στο Wimbledon το 2011 αλλά και η Να Λι που την ίδια χρονιά πανηγύρισε το Γαλλικό Όπεν, οι υπόλοιπες έξι τενίστριες ερίζουν για το πρώτο Grand Slam της καριέρας τους, έχοντας τις δικές τους (αρκετές) πιθανότητες να τα καταφέρουν.

Από τη στιγμή που η Γουίλιαμς βγήκε απ'τη μέση, χάρη στην εκπληκτική Σαμπίν Λισίτσκι, όλα είναι ανοιχτά...

Σήμερα θα διεξαχθούν μόνο οι προημιτελικοί αγώνες στο ταμπλό των γυναικών, με το ντέρμπι της πρώτης 10αδας, Ραντβάνσκα-Να Λι να ξεχωρίζει απ'το υπόλοιπο πρόγραμμα.

Οι δύο κορυφαίες τενίστριες θα ανοίξουν το μενού στο κεντρικο Court (15:00GR) στο 11ο ραντεβού τους στο tour.

Η 31χρονη Κινέζα, Νο6 του ταμπλό και του κόσμου, προηγείται με 6-4 στις αναμετρήσεις με την Πολωνή, ωστόσο η Ραντβάνσκα είναι μπροστά με 2-1 νίκες στα ραντεβού τους στο χορτάρι.

Το Νο4 της κατάταξης, θα προσπαθήσει να πάρει εκδίκηση απ'την Να Λι για την ήττα της στην αντίστοιχη φάση του Australian Open στις αρχές της σεζόν ενώ η Κινέζα έχει τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε παιχνίδια με την Άγκα, απ'τον Αύγουστο του 2012.

Αμέσως μετά στο κεντρικό (17:00GR) η Πέτρα Κβίτοβα είναι το φαβορί για την πρόκριση έναντι στο Νο20 του ταμπλό, Κίρστεν Φλίπκενς με την Βελγίδα να πραγματοποιεί την παρθενική της εμφάνιση σε 8αδα Major τουρνουά.

Το πρόγραμμα στο Court 1 θα ξεκινήσει (15:00GR) με την αναμέτρηση της Σαμπίν Λισίτσκι κόντρα στην Κάια Κανέπι, όπου η Γερμανίδα θα προσπαθήσει να δώσει συνέχεια στη μεγάλη νίκη επί της Σερίνα Γουίλιαμς και να προκριθεί στον δεύτερο ημιτελικό της στο Wimbledon μετά το 2011.

Λίγο αργότερα (17:00GR) η 19χρονη Σλόαν Στίφενς συνεχίζει την εξαιρετική της παρουσία στα μεγάλα τουρνουά και θα προσπαθήσει για τα ημιτελικά έχοντας απέναντι στην πολύπειρει Μαριόν Μπαρτολί η οποία το 2007 είχε αγωνιστει στον τελικό του Championships, χάνοντας απ'τη Βίνους Γουίλιαμς.

Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθούν οι προημιτελικοί των ανδρών Τζόκοβιτς-Μπέρντιχ, Φερέρ-Ντελ Πότρο, Γιάνοβιτς-Κούμποτ και Μάρει-Βερντάσκο.

Το πρόγραμμα στα δύο κεντρικά

Centre Court (ώρα έναρξης 15:00GR)
4-Agnieszka Radwanska (Poland) v 6-Li Na (China)
8-Petra Kvitova (Czech Republic) v 20-Kirsten Flipkens (Belgium)
   
Court One (ώρα έναρξης 15:00GR)23-Sabine Lisicki (Germany) v Kaia Kanepi (Estonia)
17-Sloane Stephens (U.S.) v 15-Marion Bartoli (France)

Source: http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου