Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Γερμανία: Τυπική η μη αποδοχή κυπριακών ομολόγων από ΕΚΤ

Εδράζεται στην αναδιάρθρωση ομολόγων 1 δισ. της τριετίας 2013-2016, σύμφωνα με εφημερίδα
Η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι με την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης, οι κεντρικοί τραπεζίτες της Φρανκφούρτης θα επανεξετάσουν την απόφασή τους.
Τυπικό χαρακτήρα έχει, σύμφωνα με γερμανική εφημερίδα, η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μη δέχεται πλέον τα κυπριακά ομόλογα ως εγγύηση για τη χορήγηση ρευστότητας.

Πρόκειται, σημειώνει η εφημερίδα, για αλυσιδωτή αντίδραση, η οποία εδράζεται στην αναδιάρθρωση των ομολόγων ενός δισεκατομμυρίου ευρώ της τριετίας 2013-2016 που οδήγησε στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου από τους οίκους αξιολόγησης.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι με την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης, οι κεντρικοί τραπεζίτες της Φρανκφούρτης θα επανεξετάσουν την απόφασή τους.
Παραπέμπει επίσης στην ανακοίνωση του οίκου αξιολόγησης «Standard & Ρoor's» ότι μετά την αναδιάρθρωση, θα αναβαθμίσει και πάλι την πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου.

Μια τέτοια εξέλιξη, αναφέρει το δημοσίευμα θα οδηγήσει σε αναθεώρηση της απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία θα συνεχίσει να παρέχει ρευστότητα στην Κύπρο με εγγύηση τα κρατικά ομόλογα.

Πηγή: kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου