Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Tennis: Έκανε το θαύμα η Λισίτσκι!!!


Αυτό που έμοιαζε ανθρωπίνως αδύνατο, η Σαμπίν Λισίτσκι το έκανε δυνατό... Η 23χρονη Γερμανίδα, μετά από φανταστική εμφάνιση, έδωσε συνέχεια στα ΣΟΚ της 1ης εβδομάδας και με απίστευτη νίκη 2-1 σετ επί της Σερίνα Γουίλιαμς, έβγαλε εκτός συνέχειας το Νο1 του κόσμου και υπερασπίστρια του τίτλου στο Wimbledon Championships!

Όποιος πίστευε ότι τη δεύτερη εβδομάδα θα περιοριστούν οι μεγάλες εκπλήξεις, έκανε μεγάλο λάθος...

Μόλις στην 1η ημέρα της δεύτερης και τελευταίας εβδομάδας του Λονδρέζικου Major, το All England Club τραντάχτηκε απ'τον μεγάλο αποκλεισμό της Σερίνα Γουίλιαμς η οποία βρήκε το δάσκαλό της στο πρόσωπο της Σαμπίν Λισίτσκι και μετά από μια απίστευτη κούρσα στο γρασίδι που διατηρούσε το αήττητο από πέρυσι με Wimbledon και Ολυμπιακούς Αγώνες, γνώρισε την πρώτη της ήττα στην πράσινη επιφάνεια.

Η Λισίτσκι, Νο24 της παγκόσμιας κατάταξης, έκανε πολύ μεγάλο παιχνίδι απέναντι στην κορυφαία τενίστρια του κόσμου και με 6-2, 1-6, 6-4 επί της Αμερικανίδας, πήρε σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά του Wimbledon για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και για 4η συνολικά στην καριέρα της!

Στο ιστορικό Grand Slam του Λονδίνου, η 23χρονη Γερμανίδα μεταμορφώνεται κυριολεκτικά αφού έχει τα καλύτερά της αποτελέσματα σε Major διοργάνωση.

Μόλις στη δεύτερη συμμετοχή της το 2009 κατάφερε να φτάσει στα προημιτελικά ενώ δύο χρόνια αργότερα (2011) έφτασε μέχρι τις "4" καλύτερες του Championships και πέρυσι (2012) πάλι στα προημιτελικά!

Η Λισίτσκι έδειξε χαρακτήρα, όταν ανέτρεψε δύο φορές το προβάδισμα με break της Γουίλιαμς στο 3ο σετ, με τη Γερμανίδα να πετυχαίνει το καθοριστικό break στο 9ο game και στη συνέχεια να σερβίρει με δυσκολία για την κατάκτηση της μεγάλης νίκης μετά από 2 ώρες και 4 λεπτά αγώνα στο κεντρικό court.

Ακόμα και οι αριθμοί επιβεβαιώνουν την ανωτερότητα της Λισίτσκι στο ματς καθώς τελείωσε το ματς με 10 περισσότερους winners απ'την αντίπαλό της (35 έναντι 25), κάτι που δεν συμβαίνει καθόλου συχνά σε παιχνίδια της Γουίλιαμς ενώ η Αμερικανίδα δεν ευτύχησε να έχει σήμερα σε καλή ημέρα το σερβίς της που είναι και το παντοδύναμο όπλο της στο χόρτο.

Πλέον, στα προημιτελικά η Λισίτσκι θα συναντήσει την Κάϊα Κανέπι η οποία λίγο νωρίτερα κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Λάουρα Ρόμπσον, αποκλείοντας με 7-6(6), 7-5 την Βρετανίδα.

Η Ρόμπσον, προγήθηκε με 5-2 στο tie break του εναρκτήριου σετ ενώ ένα καθυστερημένο break ήταν αρκετό για την Εσθονή ώστε να φτάσει στη σημαντική νίκη και στις "8" καλύτερες του Λονδίνου, για δεύτερη φορά στην καριέρα της μετά το 2010.

Την πρόκριση για τα προημιτελικά, εξασφάλισε και το Νο6 του ταμπλό, Να Λι μετά την συντριπτική νίκη της Κινέζας κόντρα στο Νο11 της διοργάνωσης, Ρομπέρτα Βίντσι με 6-2, 6-0.

Η Να Λι θα περιμένει τη νικήτρια του αγώνα Ραντβάνσκα-Πιρόνκοβα.

Αργότερα, στη μάχη των 19αρηδων, η Σλόαν Στίφενς πέτυχε μια σπουδαία ανατροπή με 4-6, 7-5, 6-1 επί της Μόνικα Πουιγκ, βάζοντας τέλος στην τρελή πορεία της Πουερτορικανής στο Λονδίνο.

Τέλος, η πρωταθλήτρια της διοργάνωσης το 2011, Πέτρα Κβίτοβα κέρδισε με 7-6(5), 6-3 την Κάρλα Σουάρεζ Ναβάρο και θα συναντήσει την 20-Κίρστεν Φλίπκενς στα προημιτελικά με τη Βελγίδα να πετυχαίνει νίκη με 7-6(2), 6-3 επί της Φλάβια Πενέτα.

Δευτέρα 01/07: 4ος γύρος Wimbledon15- Bartoli (France) beat Knapp (Italy) 6-2 6-3
17-Stephens (U.S.) beat Puig (Puerto Rico) 4-6 7-5 6-1
23-Lisicki (Germany) beat 1-Williams (U.S.) 6-2 1-6 6-4
Kanepi (Estonia) beat Robson (Britain) 7-6(6) 7-5
6-Li Na (China) beat 11-Vinci (Italy) 6-2 6-0
20-Flipkens (Belgium) beat Pennetta (Italy) 7-6(2) 6-3
8-Kvitova (Czech Republic) beat 19-Suarez Navarro (Spain) 7-6(5) 6-3

Source: http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου