Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Σάλος: H Jennifer Lopez τραγούδησε Happy Birthday Mr President σε Δικτάτορα

Χαμός ακολούθησε μετά την τελευταία συναυλία της Jennifer Lopez το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η 43χρονη star, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς κατά τη διάρκεια του show της, άλλαξε ρούχα, εμφανίστηκε με παραδοσιακή στολή και τραγούδησε Happy Birthday Mr. President σε έναν ηγέτη που θεωρείται δικτάτορας.

Ο λόγος για τον πρόεδρο του Τουρκμενιστάν, Gurbanguly Berdimuhamedow, ο οποίος ήταν παρών στη συναυλία της τραγουδίστριας και δέχτηκε τις ευχές της.



Ο Κουρμπανγκουλί Μπερντιμουχαμέντοφ έγινε προσωρινός Πρόεδρος της χώρας, το Δεκέμβριο του 2006, μετά το θάνατο του προκατόχου του. Στις προεδρικές εκλογές της 11ης Φεβρουαρίου του 2007, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν διαβλητές, εξελέγη Πρόεδρος με συντριπτικό ποσοστό, της τάξης του 90% περίπου. Ορκίστηκε Πρόεδρος στις 14 Φεβρουαρίου της ίδιας χρονιάς και επανεξελέγη με ποσοστό 97% των ψήφων το Φεβρουάριο του 2012!

Χρησιμοποιεί τον τιμητικό τίτλο Arkadag, που σημαίνει "Προστάτης". Ο τίτλος του δόθηκε την ημέρα που έκλεινε τα 50 του χρόνια, σε μία τελετή κατά τη διάρκεια της οποίας, φόρεσε ένα διαμαντένιο κολιέ βάρους ενός κιλού. Η πραγματική δημοκρατία είναι έννοια άγνωστη στους Τουρκμένους και οι φυλακές της χώρας είναι γεμάτες από πολιτικούς αντιφρονούντες. H κυβέρνηση του φημίζεται για τις αυθαίρετες συλλήψεις και βασανισμούς πολιτικών κρατουμένων.
Μετά τις αντιδράσεις, από την πλευρά της Jennifer Lopez έγινε η εξής ανακοίνωση:

"H Jennifer Lopez και μερικοί άλλοι καλλιτέχνες κλήθηκαν να εμφανιστούν σε μια ιδιωτική εταιρική εκδήλωση για την China National Petroleum Corporation, που έγινε για τα στελέχη της κυβέρνησης του Τουρκμενιστάν.
Η εκδήλωση αυτή δεν ήταν μια κυβερνητική ή πολιτική εκδήλωση. Οι εκπρόσωποί της είχαν ελέγξει τις λεπτομέρειες και δεν υπήρχε θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάθε είδους. Σε άλλη περίπτωση η Jennifer δεν θα είχε αποδεχθεί την πρόσκληση.



Η China National Petroleum Corporation υπέβαλε την αίτηση για "χαιρετισμό γενεθλίων" , ένα λεπτό πριν η Jennifer βγει στη σκηνή. Αυτό δεν προβλεπόταν στο συμβόλαιό της. Το έκανε από ευγένεια".

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου