Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Άναψαν τα αίματα στο δικαστήριο – Οργισμένοι οι συγγενείς του θύματος επιτέθηκαν στον κατηγορούμενο για το μακελειό της Κοφίνου

-Οι συγγενείς του Παναγιώτη Σταύρου, επιτέθηκαν στον κατηγορούμενο
-Προπηλάκισαν και τον δικηγόρο του φερόμενου δράστη εντός της αίθουσας του δικαστηρίου

Τεταμένη ήταν και σήμερα η ατμόσφαιρα, κατά τη διάρκεια της δίκης για το άγριο φονικό της Κοφίνου, που διαπράχθηκε τον περασμένο Μάρτιο, με τραγικό απολογισμό, τον θάνατο του 54χρονου Παναγιώτη Σταύρου και τον σοβαρό τραυματισμό άλλων τεσσάρων ατόμων, όταν ο κατηγορούμενος, Πρόδρομος Χατζήπαναγή άλλως «Γιαννής», το πρωί της 23ης, κρατώντας «Καλάσνικοφ», σκόρπισε στο χωριό τον πανικό και τον θάνατο.

Φωνές, ένταση, λιποθυμίες και προπηλακισμοί ήταν τα χαρακτηριστικά που επικράτησαν κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, από πλευράς των συγγενών και των συγχωριανών του θύματος και των τραυματιών που γέμισαν την αίθουσα του δικαστηρίου.

Οι μαυροφορεμένοι συγγενείς φορούσαν και σήμερα φανέλες, πάνω στις οποίες απεικονιζόταν η φωτογραφία του θύματος και αναγραφόταν η ημερομηνία του φονικού και το σύνθημα «Είσαι ο ήρωας μας που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ» και μόλις αντίκρισαν τον κατηγορούμενο, στην αίθουσα του δικαστηρίου, άρχισαν να του επιτίθενται λεκτικά, χωρίς να λάβουν καμία απάντηση από αυτόν, καθώς τους άκουγε με σκυμμένο το κεφάλι.

Την οργή των συγγενών δέχθηκε και ο δικηγόρος υπεράσπισης, ωστόσο παρέμεινε ψύχραιμος καθ’ όλη την διάρκεια των βρισιών που εξαπέλυσαν εναντίον του. Από την ένταση που δημιουργήθηκε, η σύζυγος του θύματος λιποθύμησε, εντός της αίθουσας του δικαστηρίου.

Τα πνεύματα κατευνάστηκαν με την επέμβαση των ανδρών της ΜΜΑΔ, που βρίσκονταν στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου.

Η επόμενη δίκη ορίστηκε για τις 15 Ιουλίου, οπόταν ο δικηγόρος υπεράσπισης, Ευστάθιος Ευσταθίου, θ’ αγορεύσει για μετριασμό της ποινής του πελάτη του.

«Εσκότωσα πέντε και έπνασεν η ψυσιή μου», ήταν τα λόγια του κατηγορούμενου στην αστυνομία αμέσως μετά τη σύλληψη του.

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Λάρνακα για την υπόθεση αναφέρθηκαν τα συγκλονιστικά λόγια του 33χρονου κατηγορούμενου, Πρόδρομου Χατζήπαναγη άλλως «Γιαννής», τόσο κατά την διάρκεια της σύλληψης του όσο και στην αρχική του κατάθεση. Όπως λέχθηκε στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος αρχικά είπε «δεν είμαι καλά, εσκότωσα πέντε», ενώ λίγο αργότερα, ανακρινόμενος, είπε: «ότι έκαμα, έκαμα το με την καρδκιά μου. Έπνασεν η ψυσιή μου γιατί εσπάσαν με».

Στην γραπτή του κατάθεση ωστόσο, ο ίδιος, ανέφερε στους ανακριτές της υπόθεσης, ότι «ήταν θολωμένο το μυαλό μου, δεν ήταν προμελετημένο διότι αν ήταν θα κουβαλούσα μαζί μου το όπλο», ενώ ζήτησε συγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων.

Ο ύποπτος κατηγορείται ότι στις 23 Μαρτίου 2013, ημέρα Σάββατο και γύρω στις 10 πρωί μετέβη σε τουρκοκυπριακό σπίτι, στο συνοικισμό της Κοφίνου και πυροβόλησε τον 54χρονο Πανίκκο Σταύρου και τον 27χρονο γιό του, Γεώργιο Γεωργίου, με τους οποίους είχε διαφορές, για την ιδιοκτησία του συγκεκριμένου σπιτιού.

Αμέσως μετά μετέβη στο γειτονικό μπακάλικο του χωριού και άρχισε να πυροβολεί εναντίον των ιδιοκτητών του, των αδελφών Αδάμου και Παναγιώτη Λάμπρου, τραυματίζοντας τους κρίσιμα, εξαιτίας άλλης κτηματικής διαφοράς που είχε μαζί τους. Από τα πυρά του υπόπτου δεν γλίτωσε ούτε Καίτη Χαραλάμπους, η οποία την ώρα του μακελειού, βρισκόταν εντός του μπακάλικου, μαζί με τα παιδιά της και πλήρωνε το ψώνισμα της.

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου