Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Η Λευκωσία αποκτά το δικό της πύργο – Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες από τα σχέδια

Το παγκοσμίου φήμης, αρχιτεκτονικό γραφείο, Atkins, με έδρα το Λονδίνο, ανέλαβε την κατασκευή και δημιουργία, του μεγαλύτερου κτηριακού κολοσσού, που είδε ποτέ η Κύπρος.

Το διεθνούς φήμης, αρχιτεκτονικό γραφείο, το οποίο έχει μέχρι σήμερα, αναλάβει την εκτέλεση μεγάλων έργων σε 150 χώρες του κόσμου, αποσπώντας διακρίσεις και βραβεία, όπως το διεθνές αεροδρόμιο του Μπαχρέιν, την κατασκευή νοσοκομείων, εμπορικών κέντρων Πανεπιστημίων και της γέφυρας της Γλασκόβης, θα είναι υπεύθυνο για την κατασκευή του τεράστιου κτηριακού συγκροτήματος -29-ορόφων, που θα στεγάζεται στη Διγενή Ακρίτα.

Το μικτής χρήσης Σάντα Ρόζα Tower θα αποτελείται από γραφεία, πολυτελή διαμερίσματα, εστιατόρια, μια σειρά από καταστήματα και υπαίθρια καταστρώματα, τα οποία θα προσφέρουν γραφική θέα στα γύρω βουνά.



Ο διευθυντής σχεδιασμού της Atkins, Χακίμ Χενούτσιη εξήγησε: «Όπως με όλα τα αρχιτεκτονικά έργα μας, ο πύργος Σάντα Ρόζα έχει σχεδιαστεί για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του κλίματος της χώρας, του πολιτισμού και της οικονομίας της. Διαθέτει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στο σχεδιασμό για τη δημιουργία ενός νέου εμπνευσμένου περιβάλλοντος εργασίας που είναι επίσης αποδοτικό, από άποψη λειτουργίας και συντήρησης».





Πρόκειται για ένα έργο 37.800 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο αναμένεται να αλλάξει την όψη της πρωτεύουσας.

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου