Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Αρχή Λιμένων: Διαρρέουν πληροφορίες και δεν ασχολήθηκε κανείς

Πληροφορίες που αφορούν εμπορικά πλοία που φτάνουν για ανεφοδιασμό στο λιμάνι της Λεμεσού και είναι εμπιστευτικές, φαίνεται να διαρρέουν από αξιωματούχων της Αρχής Λιμένων σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος.

Το γεγονός προκαλεί έντονες αντιδράσεις εκ μέρους κάποιων άμεσα εμπλεκόμενων στη λειτουργία του ημικρατικού οργανισμού και εν πάση περιπτώσει δημιουργεί σειρά ερωτηματικών.

Ανώτερος Λειτουργός της Αρχής Λιμένων υπόβαλε καταγγελία αναφερόμενος σε συνάδελφό του ο οποίος σύμφωνα με στοιχεία που παρατίθενται, διέδιδε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας απόρρητες πληροφορίες, ενδεχομένως για σκοπούς εξυπηρέτησης κάποιον προσωπικών συμφερόντων.

Στην επιστολή που απέστειλε προς τον αναπληρωτή διευθυντή του λιμανιού Γιώργο Πούρο, με την καταγγελία του ο εν λόγω λειτουργός αναφέρεται στον εσωτερικό κανονισμό σύμφωνα με τον οποίο «κάθε γραπτή ή προφορική πληροφορία που έρχεται σε γνώση υπαλλήλου κατά τη εκτέλεση των καθηκόντων του είναι εμπιστευτική και απαγορεύεται να κοινοποιηθεί σε οποιοδήποτε πρόσωπο, παρά μόνο για την πρέπουσα εκτέλεση υπηρεσιακού καθήκοντος ή ύστερα από ρητή εντολή του γενικού διευθυντή».

Ο ανώτερος λειτουργός που κατήγγειλε το γεγονός επικαλούμενος τους όρους υπηρεσίας, ενημέρωσε τον προϊστάμενο του ότι εμπιστευτικές πληροφορίες που έρχονται στον Πύργο Ελέγχου και αφορούν τις ώρες άφιξης στο λιμάνι συγκεκριμένου δεξαμενόπλοιου, προωθήθηκαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από λειτουργό σε ώρα καθήκοντος σε τρίτο πρόσωπο.

Το εν λόγω δεξαμενόπλοιο, σύμφωνα με τις καταγγελίες, εκτελούσε εργασίες Ship to Ship εκτός των χωρικών υδάτων και η προώθηση των πληροφοριών έγινε τον περασμένο Απρίλιο.

Στην εγγραφή καταγγελία επισυνάπτονται και σχετικά αποδεικτικά στοιχεία, μεταξύ των οποίων αντίγραφα του σχετικού email όπως και έγγραφα που αφορούν τις βάρδιες λειτουργών του Πύργου Ελέγχου.

Η καταγγελία στη Διεύθυνση της Αρχής, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Φιλελευθέρου έγινε στις αρχές Μάιου χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να διαταχθεί οποιαδήποτε έρευνα.

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου