Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Κατέθεσε σε δίκη ότι την πουλούσε ο εργοδότης της και την απέλασαν από την Κύπρο

Παρά την επιστολή του υπουργού Εσωτερικών, ο οποίος ζητούσε αλλοδαπή γυναίκα, η οποία αναγνωρίστηκε ως θύμα εμπορίας προσώπων και ήταν η βασική μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του εργοδότη της, να παραμείνει στην Κύπρο, οι Κυπριακές Αρχές, προχώρησαν στην απέλαση της.

Για βίαιη και απάνθρωπη συμπεριφορά κατήγγειλε τις Κυπριακές Αρχές, γυναίκα από την Ουκρανία, η οποία ρίχτηκε στα δίκτυα της πορνείας από τον εργοδότη της.

Η γυναίκα ήταν η βασική μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του εργοδότη της, ο οποίος καταδικάστηκε από κυπριακό δικαστήριο.

Αμέσως μετά τη διεξαγωγή της δίκης, όπως η ίδια κατήγγειλε από τη χώρα της, αποσύρθηκε η επιστολή του υπουργού Εσωτερικών, με την οποία ζητούσε, η γυναίκα να παραμείνει στην Κύπρο και η ίδια όπως ισχυρίζεται, έτυχε απάνθρωπης και βάναυσης μεταχείρισης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», η Ουκρανή, ήρθε στην Κύπρο το 2010 για να εργαστεί σε καμπαρέ.

Ακολούθως προέβη σε καταγγελία εναντίον του εργοδότη της και αφού αναγνωρίστηκε ως θύμα εμπορίας προσώπων, παρέμεινε στην Κύπρο, ως θύμα εμπορίας προσώπων, υπό την προστασία των Αρχών.

Μετά τη διεξαγωγή της δίκης, ο εργοδότης της καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκισης και η αλλοδαπή, ζήτησε από τις Αρχές της Δημοκρατίας, να παραμείνει στην Κύπρο για να εργαστεί και να στείλει χρήματα στην οικογένεια της.

Η Ουκρανή με επιστολή της προς το Υπουργείο Εσωτερικών, υπέβαλλε το αίτημα της, το οποίο, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, δεν προωωθήθηκε από το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης.

Την 1/7/2012 συνελήφθη από την Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, για παράνομη παραμονή στην Κύπρο και με παρέμβαση του ο υπουργός Εσωτερικών ζήτησε όπως τερματιστούν οι διαδικασίες απέλασης της, αφού τα αναγνωρισμένα θύματα εμπορίας προσώπων, δεν απελαύνονται, αλλά επαναπατρίζονται.

Τελικά όμως η γυναίκα απελάθηκε, ενώ η επιστολή του Σωκράτη Χάσικου αποσύρθηκε και το όνομα της μπήκε στο στοπ λιστ στα αεροδρόμια της Κύπρου.

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου