Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Καταδίκη για 19χρονο που έβαλε φωτιά σκοτώνοντας τέσσερα παιδιά – Φόρος τιμής στον αδελφό τους που πέθανε προσπαθώντας να σώσει τα αδέλφια του

Ως ενήλικας δικάστηκε ο 19χρονος, ο οποίος ευθύνεται για τη φωτιά που στοίχισε τη ζωή τεσσάρων παιδιών.

Η οικογένεια των παιδιών, που έχασαν τη ζωή τους από τη φωτιά, την οποία ο δράστης έβαλε σε ντουλάπα του σπιτιού, άκουσαν με ανακούφιση την καταδίκη του 19χρονου.

Τα 4χρονα δίδυμα Χόλυ και Έλα και ο 2χρονος αδελφός τους, Τζόρνταν κοιμόντουσαν στον πάνω όροφο του σπιτιού, όταν οι καπνοί άρχισαν να γεμίζουν το σπίτι, ενώ ο 19χρονος αδελφός τους που βρισκόταν στον ισόγειο σηκώθηκε κατευθείαν και ανέβηκε πάνω για να βοηθήσει τα αδέλφια του. Εκεί, στον πάνω όροφο βρήκαν τραγικό θάνατο και τα τέσσερα παιδιά, από τις αναθυμιάσεις, στις 7 του περασμένου Ιανουαρίου.



Ο 19χρονος Ντάισον Άλεν, κρίθηκε ένοχος για τους τέσσερις θανάτους.

Η οικογένεια των παιδιών σε ανακοίνωση που έκανε ακριβώς μετά το πέρας της δίκης, ανέφερε:
“Είμαστε ικανοποιημένοι από την απόφαση του δικαστηρίου που καταδίκασε τον Άλεν για το φόνο των τεσσάρων υπέροχων παιδιών μας, Ρις, Χόλυ, Έλα και Τζόρνταν.

Ποτέ δε θα καταλάβουμε το λόγο που χάσαμε τα παιδιά μας και ξέρουμε ότι η καταδίκη δε θα μας τα φέρει πίσω.
Είχε την ευκαιρία να δώσει εξηγήσεις στην αστυνομία και στο δικαστήριο, αλλά εκείνος έλεγε από την αρχή ψέματα” είπε ο εκπρόσωπος της οικογένειας, ευχαρίστησε τις δυνάμεις της πυροσβεστικής και απέτισε φόρο τιμής στον Ρις που έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να σώσει τα αδέλφια του.


Ο κατηγορούμενος μόλις άκουσε την απόφαση έσκυψε το κεφάλι του και ξέσπασε σε κλάματα
Ένας από τους δικαστές είπε ότι δεν υπάρχει ποινή που να μπορεί να υποκαταστήσει την πράξη του Άλεν.

Ο Άλεν ήταν ο μόνος άνθρωπος που βρισκόταν στον όροφο, όταν ξέσπασε η φωτιά. Τη μέρα εκείνη γινόταν ένα πάρτι, για τη μητέρα των παιδιών, στο εξοχικό της οικογένειας, όταν ξέσπασε φωτιά σε ντουλάπα του σπιτιού. Η ντουλάπα βρίσκονταν στο δωμάτιο που κοιμόντουσαν τα τρία παιδιά, το οποίο το μοιραζόντουσαν με τη μητέρα τους.

Ο Άλεν, φίλος της οικογένειας, φιλοξενούνταν στο ακριβώς δίπλα δωμάτιο.




Ο 37χρονος πατέρας περιέγραψε τη σκηνή της τραγωδίας. Τα φώτα έσβησαν ξαφνικά και ο κατηγορούμενος φώναξε
“φωτιά” , όρμηξε στο ισόγειο του σπιτιού και βγήκε τρέχοντας από την πόρτα της κουζίνας.

Λίγες μέρες πριν τη φωτιά, ο Ρις είχε κλείσει τον ανιχνευτή καπνού, επειδή έκανε έναν ενοχλητικό θόρυβο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, για την εκδίκαση της υπόθεσης, τα περισσότερα άτομα που βρίσκονταν στο πάρτι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και κάνναβης.

Γύρω στις 10:45 ένας φίλος της οικογένειας, που ήταν νηφάλιος, κατέθεσε ότι ανέβηκε στον πάνω όροφο και είδε τον Άλεν, ο οποίος ήταν μεθυσμένος και μαστουρωμένος, ενώ λίγο πριν ο ίδιος του είχε δηλώσει ότι θα κάνει ένα πολύ δυνατό μείγμα κάνναβης. Κατέβηκε κάτω και επέστρεψε στο πάρτι, που είχε πολύ δυνατή μουσική, για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι που έσβησαν τα φώτα.

Ο ίδιος ο Άλεν σε κατάθεσή του, την επομένη της τραγωδίας, είπε ότι ανακάλυψε τη φωτιά και έθεσε σε λειτουργία το συναγερμό, αλλά δεν παραδέχθηκε ότι ήταν ο ίδιος που είχε βάλει τη φωτιά.

Κατέθεσε ακόμα ότι είπε στον Ρις πως το σπίτι καίγεται και να πάει να σώσει τα αδέλφια του.

Οι μάρτυρες υποστήριξαν ότι ενώ τη στιγμή που όλοι έβγαιναν από το φλεγόμενο σπίτι, ο Ρις έσπαγε την πόρτα του δωματίου που ήταν τα αδέλφια του.

Η απόφαση για την ποινή του Άλεν αναμένεται να εκδοθεί στις 27 Σεπτεμβρίου, οπότε θα έχουν βγει και τα αποτελέσματα των ψυχιατρικών του εξετάσεων.

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου