Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Διαμετακομιστικός σταθμός Φ.Α η Κύπρος με τη λύση του Κυπριακού, λέει ο Πρόεδρος

Διαμετακομιστικός σταθμός ολόκληρης της περιοχής προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, μπορεί να καταστεί η Κύπρος από την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου εφόσον έχει επιλυθεί και το κυπριακό, δήλωσε ο πρόεδρος Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Μιλιέτ, την πρώτη στον τουρκικό τύπο μετά την εκλογή του, ο πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε ότι σε μια τέτοια εξέλιξη τα οφέλη για το σύνολο του πληθυσμού της Κύπρου από την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου θα είναι τεράστια.
 Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ανέφερε επίσης ότι η αγορά και η οικονομία μπορούν να προτείνουν καλύτερες λύσεις από τη στρατιωτική ισχύ του ενός ή του άλλου.Το όραμα μας, τόνισε, είναι η ειρήνη και η ευημερία όλων των λαών της περιοχής.
 
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης απέρριψε ότι υπάρχει οποιαδήποτε σκοπιμότητα στην καθυστέρηση μερικών μηνών από την επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίες για επίλυση του κυπριακού. Η ενέργεια μας αυτή τη στιγμή είπε επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
 
Επανέλαβε ότι η ε/κ πλευρά επιθυμεί την επανέναρξη των συνομιλιών οι οποίες θα καταλήξουν σε επιτυχία και όχι σε επιτυχία. Αναφερόμενος στο σχέδιο Ανάν είπε ότι αποτελεί ιστορία και ουδείς το επικαλείται.  
 
Τόνισε τέλος, ότι είναι καιρός να δοθεί σημασία στο περιεχόμενο της λύσης και όχι στην ονομασία. Ξέρουμε είπε ότι έχουν δημιουργηθεί τετελεσμένα και συνθήκες μη αναστρέψιμες , αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει από το να οραματιζόμαστε λύση που να σέβεται τα δικαιώματα των Eλληνοκυπρίων και δεν θα αποστερεί αυτά των Tουρκοκυπρίων.
 
Ο Πρόεδρος τόνισε επίσης, ότι η λύση θα πρέπει να γίνει δεκτή από την κοινωνία, να ικανοποιεί το περί δικαίου αίσθημα, και να είναι συμβατή με το κοινοτικό κεκτημένο αφού οι Τ.κ θα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Πηγἠ: http://www.ant1iwo.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου