Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Έχεις κατάστημα στην Κύπρο; Μείνε ανοικτός όσο θέλεις!

Από την Παρασκευή 12 του Ιούλη μέχρι και τις 13 Οκτωβρίου το τουριστικό ωράριο που βρισκόταν σε λειτουργιά μόνο για τις τουριστικές περιοχές θα ισχύσει και για την Λευκωσία, καθώς το πρόγραμμα θα είναι ενιαίο.

Το υπουργικό συμβούλιο έδωσε την εξουσιοδότηση στην Υπουργό Εργασίας να τροποποιήσει τα διατάγματα που καθορίζουν το τουριστικό ωράριο και τις τουριστικές περιοχές. Με την τροποποίηση των διαταγμάτων αυτών που θα τεθούν σε ισχύ από τις 12 του μηνός όλη η Κύπρος θα γίνει τουριστική περιοχή.

Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν τα καταστήματα ειδικότερα της περιοχής Λευκωσίας να τροποποιήσουν τα ωράρια τους καθώς επίσης και να δικαιούνται να είναι ανοικτά και τις 7 ημέρες της εβδομάδας.

Συγκεκριμένα θα μπορούν να είναι ανοικτά τις καθημερινές και τα Σάββατα από τις 5:00π.μ. μέχρι και τις 22:00 (10:00 μ.μ.) ενώ τις Κυριακές θα είναι ανοικτά από τις 9:00 μέχρις της 21:00 (9 μ.μ.) κάτι που μέχρι σήμερα ίσχυε μόνο για τις περιοχές εντός τις τουριστικής ζώνης και κατά την διάρκεια ισχύος της τουριστικής περιόδου.

Σκοπός αυτής της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι η αναζωογόνηση της περιοχής της Λευκωσίας αλλά και η δημιουργία νέων θέσεων σύμφωνα με το δικαιολογητικό αυτής της απόφασης.

Συγκεκριμένα η Υπουργός ανάφερε ότι « Ο στόχος της απόφασης αυτής είναι όπως αρθούν περιορισμοί, οι όποιοι στην παρούσα οικονομική κρίση δεν βοηθούν στην τόνωση της οικονομίας και τυγχάνουν όλα τα καταστήματα ίσης μεταχείρισης. Επιπρόσθετα και λόγο της μεγάλης ανεργίας, θα πρέπει να εξευρεθεί κάθε δυνατότητα έτσι ώστε οι επιχειρήσεις να μπορούν να προσλάβουν περισσότερο προσωπικό»

Σύμφωνα και με την υπουργό ο «επιπρόσθετος χρόνος εργασίας που θα προκύψει ως αποτέλεσμα τις πιο πάνω ρύθμισης, θα καλύπτεται κατά 50% με νεοπροσλαμβανόμενο προσωπικό από τους καταλόγους των ανέργων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΑ)»

Πηγἠ: http://24h.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου