Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Α. Κυπριανού: Μετά την κατάθεση Καρυδά που τον καίει περνά στην αντεπίθεση, κάνοντας λόγο για άλλοθι και μετατόπιση των ευθυνών


«Από το εξωτερικό που βρίσκομαι, πληροφορήθηκα για την κατάθεση του κ. Καρυδά στη Διερευνητική Επιτροπή. Επαναλαμβάνει τους ίδιους ισχυρισμούς που διέρρεε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια», αναφέρει ο κ. Κυπριανού στη δήλωση του.

Ο κ. Καρυδάς στην προσπάθεια του να αποσείσει τυχόν δικές του ευθύνες επιχειρεί να κατηγορήσει άλλους, αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού απαντώντας στα όσα ανέφερε σήμερα στην κατάθεση του ο κ. Καρυδάς ενώπιον της ερευνητικής επιτροπής για την Οικονομία.

«Λυπούμαι ειλικρινά», προσθέτει, «γιατί ο κ. Καρυδάς στην προσπάθεια του να αποσείσει τυχόν δικές του ευθύνες επιχειρεί να κατηγορήσει άλλους».

«Η ταπεινή μου άποψη», συνεχίζει ο κ. Κυπριανού, «είναι ότι όλοι θα πρέπει να επικεντρωθούν στους λόγους που οδήγησαν στην κατάρρευση του τραπεζικού τομέα και όχι κάποιοι να ψάχνουν άλλοθι αλλού».

«Και λυπούμαι διπλά», αναφέρει, «γιατί τείνουμε να ρίξουμε την πολιτική ζωή του τόπου στο επίπεδο του κουτσομπολιού συνοικιακού καφενείου. Σε αυτή την κατρακύλα αρνούμαι να συμμετέχω», καταλήγει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ στη δήλωση του.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Καρυδάς κατέθεσε ότι τον Αύγουστο του 2012 προσελήφθη στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου η σύζυγος του Άντρου Κυπριανού κατά παράβαση των κανονισμών και σε περίοδο που ίσχυε μορατόριουμ στις προσλήψεις.

Ενδεικτικά, ο κ. Καρυδάς ανέφερε τις υποχρεώσεις της Ομόνοιας και του (προέδρου της) Μιλτιάδη Νεοφύτου, οι λογαριασμοί του οποίου, όπως είπε, χρησιμοποιούνταν για την έμμεση χρηματοδότηση της Ομόνοιας.

Για τους πιο πάνω λογαριασμούς, σύμφωνα με τον κ. Καρυδά, "υπήρξαν τηλεφωνικές παρεμβάσεις προς τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Κύπρου Ανδρέα Ηλιάδη και τον πρώην Πρόεδρο της Τράπεζας Θεόδωρο Αριστοδήμου από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρο Κυπριανού, υποσχόμενοι ότι οι υπερβάσεις εκατομμυρίων που θα παραχωρούνταν προσωρινά κατά ή περί τον Μάιο - Ιούνιο 2012 προς τον Μ. Νεοφύτου θα καλύπτονταν από `άλλες πηγές`".

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου