Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Κοριτσάκι 23 μηνών δέχθηκε εννιά δαγκωματιές

Σε υποθέσεις ποινικής αμέλειας το βάρος απόδειξης δεν είναι αυτό της πιθανολόγησης που απαιτείται σε πολιτικές υποθέσεις (απλή έλλειψη επιμέλειας) αλλά ψηλός βαθμός αμέλειας. 

Τα παραπάνω υπέδειξε η Δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας Μαρία Παπαϊωάννου αθωώνοντας και απαλλάσσοντας διευθύντρια νηπιαγωγείου και νηπιαγωγό, οι οποίες αντιμετώπιζαν κατηγορία για αμέλεια καθήκοντος που είχε ως αποτέλεσμα μια μικρούλα 23 μηνών να υποστεί εννιά δαγκωματιές στο σωματάκι της από άλλο παιδί.

Το αδίκημα διαπράχθηκε στις 8 Ιουνίου 2010 στο νηπιαγωγείο των κατηγορουμένων, και οι γιατροί που εξέτασαν το παιδάκι, απέκλεισαν οι δαγκωματιές να έγιναν από τον δίδυμο αδελφό της, ο οποίος επίσης φοιτούσε στο ίδιο νηπιαγωγείο.

Το παιδί το έντυσε η μητέρα του που δεν εντόπισε οποιαδήποτε σημάδια στο σωματάκι της κόρης της. Στη συνέχεια το παιδί πήγε με το αδελφάκι του στο νηπιαγωγείο και δύο ώρες μετά η διευθύντρια τηλεφώνησε στη μητέρα ότι το κοριτσάκι είχε κοκκινίλες και μπορεί να είναι αλλεργία. Η μητέρα πήγε και πήρε το παιδί και το μετέφερε σε ιδιώτη γιατρό που υποψιάστηκε ότι πρόκειται για δαγκώματα. Η μητέρα μετέφερε μετά το βρέφος στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί και ιατροδικαστής κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι κοκκινίλες δεν είναι τίποτε άλλο από δαγκωματιές.

Ο δικηγόρος των κατηγορουμένων, Ροβέρτος Βραχίμης, υποστήριξε πως δεν υπήρξε καμιά μαρτυρία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δαγκώθηκε το κοριτσάκι, ούτε και μαρτυρία ότι οι κατηγορούμενες παρέλειψαν να έχουν υπό τη φύλαξή τους το παιδί.

Τη θέση του συνήγορου υιοθέτησε και η Δικαστής Παπαϊωάννου η οποία τόνισε πως από την ενώπιόν της μαρτυρία δεν υπάρχει οτιδήποτε που να δικαιολογεί την κλήση των κατηγορούμενων σε απολογία. Ελλείπει ακόμα μαρτυρία ποια από τις δύο κατηγορούμενες είχε υπό τη φύλαξή της το παιδί τη στιγμή που δέχθηκε τις δαγκωματιές, αφού οι κατηγορούμενες δεν είχαν ταυτόχρονα τη φύλαξη του παιδιού.


Πηγἠ: http://www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου