Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Μετά τον Καϊκίτη ο Κοιλιάρης

Ο Στέλιος Κυριάκου Κοιλιάρης, ο οποίος πρόσφατα διορίστηκε από την Κυβέρνηση στο ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας,  δεν συμμετέχει στο ΔΣ χρηματοοικονομικής εταιρείας, ξεκαθαρίζει η Κυβέρνηση.
Προηγήθηκε δήλωση του Χρίστου Χριστοφίδη εκ μέρους του ΑΚΕΛ ότι το νέο-διορισθέν μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής είναι και μέλος στο ΔΣ ιδιωτικής εταιρείας στον χρηματοοικονομικό τομέα.

Σε γραπτή απάντηση του προς το ΑΚΕΛ σε σχέση με αυτό το θέμα, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος είπε ότι «λυπούμαστε ειλικρινά για την ελαφρότητα με την οποία κάποιοι αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα, όπως ο διορισμός μελών του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας, χωρίς να μπουν στον ελάχιστο κόπο να ελέγξουν τα πραγματικά δεδομένα».
«Επειδή είδαν ένα όνομα μέλους χρηματο-οικονομικής εταιρείας έβγαλαν το αυθαίρετο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τον κ. Στέλιο Κυριάκου Κοιλιάρη που πρόσφατα διορίστηκε από την Κυβέρνηση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας», πρόσθεσε.
«Η αλήθεια», συνέχισε,  «είναι ότι ο κ. Στέλιος Ανδρέα Κοιλιάρης που στις δήθεν αποκαλύψεις αναφέρεται ότι συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο χρηματο-οικονομικής εταιρείας είναι άλλο πρόσωπο από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας κ. Στέλιο Κυριάκου Κοιλιάρη».
Οσον αφορά την πώληση των παραρτημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι «η θέση της Κυβέρνησης έχει εκφραστεί κατ’ επανάληψη, ακόμα και χθες».
Η Κυβέρνηση, είπε, « ξεκαθάρισε με σαφήνεια ότι δεν είχε καμιά ανάμιξη στις διαπραγματεύσεις μετά την πολιτική απόφαση του Eurogroup».
«Πιστεύουμε ότι η συνεχής αντιπαράθεση μόνο δυσφορία προκαλεί στους πολίτες που βιώνουν τις συνέπειες της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης», καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.  
Πηγή: Sigmalive

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου