Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Αφυπηρετούν πρόωρα στο δημόσιο

Αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των προαφυπηρετήσεων στο Δημόσιο, με «ευπαθέστερο» τομέα αυτόν της υγείας.Σύμφωνα με στοιχεία της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, περίπου 400 δημόσιοι υπάλληλοι αποχώρησαν με πρόωρες αφυπηρετήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα οποία έχουν ήδη παραδοθεί στον Υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, προκειμένου να προβεί στις δέουσες ενέργειες, οι αιτήσεις για προαφυπηρέτηση ανέρχονται σε δεκαπέντε ανά ημέρα, ενώ στο δημόσιο τομέα υπάρχουν σήμερα 2.500 κενές θέσεις.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, Παύλος Παπαγεωργίου, δήλωσε στη «Σ» πως εντός των επόμενων ημερών η Ετήσια Έκθεση της Επιτροπής θα παραδοθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε πως οι πρόωρες αφυπηρετήσεις όσο περνούν οι μέρες αυξάνονται και μάλιστα με ραγδαίο ρυθμό.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΥ δήλωσε σε σχέση με τις πρόωρες αφυπηρετήσεις ότι η Επιτροπή το μόνο που έχει να κάνει είναι να τις επικυρώσει, αφού πρώτα εγκριθούν από το αρμόδιο τμήμα, από το οποίο προέρχεται η αίτηση προαφυπηρέτησης.

Ως κύρια αιτία του φαινομένου υπέδειξε την ανασφάλεια των δημοσίων υπαλλήλων σε σχέση με τις εξελίξεις στην οικονομία.

Την ίδια ώρα, καθησυχαστικός εμφανίζεται ο Υπουργός Υγείας,
Πέτρος Πετρίδης, ο οποίος δήλωσε στη «Σ» για το γεγονός ότι οι περισσότερες προαφυπηρετήσεις προέρχονται από το χώρο της υγείας και συγκεκριμένα των νοσηλευτών, τόνισε ότι το υπουργείο παρακολουθεί στενά και με τη δέουσα προσοχή το όλο θέμα.

Στο παρόν στάδιο, είπε, δεν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα ή ελλείψεις.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τον Γραμματέα της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, Αναστάσιο Κούμα, ο στόχος για μείωση του δημοσίου τομέα εξυπηρετείται τα μέγιστα από τις πρόωρες αφυπηρετήσεις, ενώ εξέφρασε ανησυχία, επειδή ο μεγαλύτερος αριθμός πρόωρων αφυπηρετήσεων καταγράφεται σε νευραλγικούς τομείς, όπως αυτός της υγείας.

Ο Πρόεδρος του Κλάδου Νοσηλευτών, Γιώργος Φλουρέντζου, δήλωσε πως αυτό συμβαίνει σε όλη τη δημόσια υπηρεσία.

Διαβεβαίωσε πως, έως τώρα, όσοι νοσηλευτές αφυπηρετούν, αντικαθίστανται και συνεπώς δε δημιουργούνται προβλήματα στην εξυπηρέτηση του κοινού.

 Πηγή: Sigmalive

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου