Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Δεν ξέρανε που είναι τα πυρομαχικά, αλλά τον χάρτη τον είχανε μάλλον για ντεκόρ

Στον κόλπο της Λεμεσού και όχι στο Ζύγι, βρίσκονται ποντισμένα τα πυρομαχικά και παρά το γεγονός ότι το ΓΕΕΦ, αρχικά ενημέρωσε το Υπουργείο Άμυνας ότι δεν γνώριζε την ακριβή θέση που είχαν ποντιστεί οι 900 τόνοι πυρομαχικών. Χθες παρουσίασαν στους βουλευτές της Επιτροπής Άμυνας, φωτογραφία στα οποία απεικονίζονταν 15 σημεία στα οποία βρίσκεται το στρατιωτικό υλικό.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» αρκετές υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων και το ΓΕΕΦ, είχαν στην κατοχή τους χάρτη, στον οποίο απεικονίζονται 15 σημεία που έχουν ποντιστεί τα πυρομαχικά.

Όπως φαίνεται στον χάρτη, τον οποίο δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα, η πλειοψηφία των πυρομαχικών έχει ποντιστεί σε βάθος 500-900 μέτρων.

Τα πυρομαχικά δεν βρίσκονται ακριβώς στην περιοχή Ζυγίου, ενώ μπορεί να διακρίνει κανείς μέσα από χάρτη, ότι μερικά από αυτά, έχουν ποντιστεί στον κόλπο της Λεμεσού.

Το ακόμη πιο τραγικό είναι όμως ότι, υπάρχει μία περιοχή, η οποία είναι άγνωστη σε όλους, καθώς κάποια πυρομαχικά, όπως παραδέχθηκε και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, έχουν ποντιστεί στη θάλασσα από ιδιώτη καπετάνιο, ιδιοκτήτη μεγάλους σκάφους, ο οποίος απεβίωσε, προτού ενημερώσει για την ακριβή τοποθεσία.

Τα στοιχεία που έχει σήμερα στην κατοχή του το ΓΕΕ, προέρχονται μέσα από το ημερολόγιο του στρατιωτικού πλοιαρίου «ΣΑΛΑΜΙΣ».

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου