Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

«Προχωράμε κανονικά στην έφεση της απόφασης»


-«Η απόφαση νοσεί νομικά» υποστηρίζει ο Μιχαλάκης Κυπριανού
-Ήδη ο συνήγορος της Έλενας Σκορδέλη και του Τάσου Κρασοπούλη άρχισε τη νομική εργασία για καταχώρηση έφεσης εναντίο της πρωτόδικης απόφασης
-Το ίδιο θα πράξουν και οι συνήγοροι υπεράσπισης των Ξενοφώντος και Γρηγορίου
Νομικά «ελαττωματική», χαρακτηρίζει ο συνήγορος υπεράσπισης της Έλενας Σκορδέλη, Μιχαλάκης Κυπριανού, τη χθεσινή απόφαση του κακουργιοδικείου, το οποίο επέβαλλε στην καταδικασθείσα, ποινή ισόβιας κάθειρξης, για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και φόνου εκ προμελέτης, του Διευθύνοντος Συμβούλου του Συγκροτήματος «Δίας», Άντη Χατζηκωστή.
Μιλώντας στο newsit.com.cy, ο κύριος Κυπριανού, έκανε γνωστή την πρόθεση των πελατών του, Έλενας Σκορδέλη και Τάσου Κρασοπούλη, να προχωρήσουν στην καταχώρηση έφεσης εναντίον της απόφασης του Κακουργιοδικείου, κρίνοντας πως αυτή, νοσεί νομικά.
Ο κύριος Κυπριανού χαρακτήρισε τηχθεσινή απόφαση του Κακουργιοδικείου «ελαττωματική», ενώ η έφεση των πελατών του, όπως αποκάλυψε, θα καταχωρηθεί εντός της επόμενης βδομάδας.
Την ίδια πρόθεση, όπως ανέφερε ο Μιχαλάκης Κυπριανού, έχουν και οι συνήγοροι υπεράσπισης των άλλων δύο κατηγορουμένων, Γρηγόρη Ξενοφώντος και Ανδρέα Γρηγορίου, οι οποίοι θα προχωρήσουν ταυτόχρονα σε έφεση της πρωτόδικης απόφασης.
Όπως εξήγησε, ο συνήγορος των Σκορδέλη και Κρασοπούλη, το γεγονός ότι η απόφαση των δικαστών ήταν ομόφωνη, δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση την διαδικασία υποβολής έφεσης, από μέρους των πελατών του, γιατί αυτό που προσβάλλουν είναι το περιεχόμενο της απόφασης τους.
Τρία είναι τα σενάρια, που θα ακολουθήσουν. 
  • Το πρώτο, είναι το εφετείο να αποδεχθεί την έφεση της απόφασης, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι κακώς το κακουργιοδικείο κατέληξε ομόφωνα σε καταδίκη.
  • Το δεύτερο είναι, να κρίνει ότι είναι καλά τεκμηριωμένη και να απορρίψει την έφεση
  • και στην Τρίτη περίπτωση, να διατάξει επανεκδίκαση της υπόθεσης, με διαφορετική σύνθεση δικαστών από το Κακουργιοδικείο.
Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου