Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Ο διευθυντής του BBC ζητεί το άνοιγμα της ΕΡΤ

Τη φωνή του με τους άλλους 50 γενικούς διευθυντές ευρωπαϊκών δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών σταθμών που καταδικάζουν το "λουκέτο" στην ΕΡΤ, ενώνει ο διευθυντής του BBC, Τόνι Χολ, μιλώντας για "αντιδημοκρατική και αντιεπαγγελματική κίνηση".

Ο κ. Χολ υπέγραψε στο πλαίσιο της εκστρατείας της EBU (European Broadcasters Union), μαζί με τους διευθυντές - μεταξύ άλλων - των δημοσίων ραδιοτηλεοράσεων της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ελβετίας, της Δανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Καλούν τον πρωθυπουργό να ανακαλέσει την απόφαση τονίζοντας ότι "τα δημόσια μέσα και η ανεξαρτησία τους από την κυβέρνηση βρίσκονται στην καρδιά της Δημοκρατίας".

Σημειώνεται ότι το EBU βρίσκεται στην πρωτοκαθεδρία των εκτός Ελλάδας αντιδράσεων στο "λουκέτο" της ΕΡΤ και μεταδίδει το σήμα του σταθμού μέσω Ίντερνετ επιστρατεύοντας τρεις δορυφόρους και προστατεύοντας το από επιθέσεις.

Παράλληλα ο EBU έχει απευθύνει έκκληση στον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, να παρέμβει ώστε να επιλυθεί η κρίση που απειλεί να ρίξει την κυβέρνηση.

Εν τω μεταξύ και η Κομισιόν καταδίκασε το κλείσιμο της ΕΡΤ

Source: http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου