Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Ιδιωτικοί φρουροί και για τα φακελάκια γάμων

Λευκωσία: Η οικονομική κρίση αλλά και ο κίνδυνος νέου κουρέματος, ανάγκασαν τους Κύπριους να βρουν άλλες… κρύπτες για τα χρήματά τους, ενώ πολλοί στράφηκαν στην τεχνολογία για να προστατεύσουν την περιουσία τους.

Σύμφωνα με ιδιωτικά γραφεία παροχής ασφάλειας, η αύξηση του εγκλήματος αύξησε παράλληλα τη ζήτηση ηλεκτρονικών συστημάτων ασφάλειας (κάμερες, συστήματα συναγερμού κ.ά.). Μέχρι και για την προστασία για τα φακελάκια από γάμους, καλείται ιδιωτική ασφάλεια, αφού ο κόσμος έχασε πλέον την εμπιστοσύνη του.

Όπως δήλωσε στον «Φ» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κυπριακών εταιρειών ασφάλειας Γιάννος Αργυρού, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μεγάλη αύξηση στη ζήτηση ηλεκτρονικών συστημάτων ασφάλειας σε οικίες, καταστήματα και εργοστάσια.

Όπως εξήγησε, το κοινό θέλει να προστατεύσει την περιουσία του από τυχόν κλοπές γι’ αυτό και έχει στραφεί προς την τεχνολογία.

Υπάρχει επίσης ζήτηση στην παροχή ασφάλειας με ιδιωτικούς φύλακες έξω από υποστατικά, ώστε μεγάλες εταιρείες και εργοστάσια να ξέρουν ότι η επαγγελματική τους στέγη είναι προστατευμένη.

Ζήτηση υπάρχει και από ιδιοκτήτες καταστημάτων για επιτήρησή τους από ιδιώτες φύλακες, ώστε να γνωρίζουν ότι την ώρα που είναι κλειστά δεν έχουν παραβιαστεί.

Οι Κύπριοι ταυτόχρονα έχουν κυριευτεί και από τον φόβο ότι θα πέσουν οι ίδιοι θύματα ληστών, γι’ αυτό και τελευταία ζητούν συχνά-πυκνά την προστασία ιδιωτικών εταιρειών για να μεταφέρουν μεγάλα ποσά από τράπεζες ή σε τράπεζες. Ιδιώτες φρουροί με ειδικά θωρακισμένα οχήματα μεταφέρουν τα χρήματα, ενώ εταιρείες αναλαμβάνουν φυλάξεις χρημάτων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Όσον αφορά στο φαινόμενο της φύλαξης γάμων, ο κ. Αργυρού ανέφερε στον «Φ» ότι αυτό γινόταν και πριν την κρίση, ωστόσο τους τελευταίους μήνες υπάρχει αυξημένη ζήτηση, προφανώς επειδή τα ζευγάρια φοβούνται για την κλοπή των δώρων. Επειδή μπορεί να μεσολαβεί και Σαββατοκύριακο, αρκετοί για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο, καλούν ιδιωτικές εταιρείες παροχής ασφάλειας, που κατά τη διάρκεια του γάμου διαθέτουν φρουρούς για τα φακελάκια, αλλά και που φυλάσσουν τα χρήματα μέχρι να κατατεθούν σε τράπεζα.

Source: http://www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου