Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Στάχτη κι αποκαΐδια άφησε πίσω της η πυρκαγιά σε Πισσούρι, Πάχνα και Κολόσσι - Κινδύνεψαν σπίτια

-Μάχη με τις φλόγες έδιναν από το πρωί οι πυροσβέστες στην επαρχία Λεμεσού
-Δεν προλάβαιναν να σβήσουν τη μία πυρκαγιά και ξεσπούσε η άλλη
-Πισσούρι, Πάχνα και Κολόσσι τυλίχθηκαν στις φλόγες
-Χωρίς διακοπή δούλευαν οι πυροσβέστες
-Υπάρχουν υποψίες ότι οι περισσότερες πυρκαγιές τέθηκαν κακόβουλα
-Αστυνομία και πυροσβεστική περιπολούν σε διάφορες περιοχές, για τυχόν εντοπισμό των δραστών

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ,στην περιοχή Πισσουρίου. Η φωτιά απειλούσε σπίτια που βρίσκονταν μία ανάσα από την πύρινη λαίλαπα. Για αρκετή ώρα κάτοικοι της περιοχής, πάλευαν στην κυριολεξία με τις φλόγες, που μαίνονταν απειλητικά προς τα σπίτια τους.

Η πυρκαγιά κατέκαψε 2 εκτάρια από άγρια ξηρά βλάστηση και δέντρα

Για την κατάσβεση της, εργάστηκαν πέντε πυροσβεστικά οχήματα των Βρετανικών Βάσεων Επισκοπής, δύο του τμήματος Δασών και τα δύο ελικόπτερα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Φωτό από Πισσούρι






Στην περιοχή Πάχνας, η πυρκαγιά, η οποία ήταν και η μεγαλύτερη σε έκταση, κατέκαψε 7 εκτάρια από ξηρά χόρτα άγριας βλάστησης και δέντρα. Η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο τρείς ώρες αργότερα.

Για την κατάσβεση της εργάστηκαν τα 2 ελικόπτερα της Κυπριακής Δημοκρατίας, 2 του τμήματος Δασών, 7 πυροσβεστικά οχήματα και 2 του τμήματος Δασών.

Φωτό από Πάχνα











Και ενώ επίγειες και εναέριες δυνάμεις, έδιναν μάχη με τη πύρινη λαίλαπα, νέα εστία πυρκαγιάς ξέσπασε στην περιοχή Κολοσσίου. Η φωτιά, αν και κατασβήστηκε έγκαιρα από την πυροσβεστική υπηρεσία, πρόλαβε και κατέκαψε 3 δεκάρια από ξηρά άγρια βλάστηση.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, υπάρχουν υποψίες ότι οι περισσότερες πυρκαγιές τέθηκαν κακόβουλα και για αυτό το λόγο αστυνομία και πυροσβεστική υπηρεσία περιπολούν σε διάφορες περιοχές.

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου