Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Που είναι η εκστρατεία ενημέρωσης ; Μην οδηγείται πλέον μοτοσικλέτα με μαθητική άδεια

Αν ενημερωθήκατε από φίλους ή από συναδέλφους στη δουλειά, ή από κάποια τυχαία συζήτηση σε καφετέρια, για την αλλαγή στη νομοθεσία, που αφορά τους κατόχους μοτοποδήλατων / μοτοσυκλετών , καλώς ... ειδάλλως τη βάψατε!

Πριν από πέντε μήνες εφαρμόστηκε νομοθεσία, σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τον οποίο θα πρέπει να είσαι κάτοχος κανονικής άδειας μοτοσυκλέτας και όχι μαθητικής, για να δικαιούσαι να οδηγήσεις. Αν δεν έτυχε να το ακούσετε κάπου τυχαία, η αστυνομία θα σε σταματήσει και θα πληρώσεις πρόστιμο 50 ευρώ.

Στις 19/1/2013, τέθηκε σε ισχύ σε όλη την Ευρώπη, η νέα νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία,οι κάτοχοι μαθητικής άδειας, δεν δικαιούνται να οδηγούν πλέον μοτοσυκλέτα, η οποία ξεπερνά τα 1,25 cc.

Ο νέος νόμος υποχρεώνει τους οδηγούς μοτοσυκλέτας, να περάσουν ξανά από εξετάσεις και μαθήματα για να πάρουν δίπλωμα κανονικής άδειας μοτοσυκλέτας.

Έχουν περάσει πέντε μήνες, από τότε που τέθηκε σε ισχύ η Ευρωπαϊκή Οδηγία, ωστόσο δεν υπήρξε σωστή ενημέρωση, με αποτέλεσμα χιλιάδες οδηγοί μοτοσυκλέτας, λόγω άγνοιας να οδηγούν « παράνομα», ίσως γιατί βολεύει καλύτερα τα κρατικά ταμεία, η έκδοση εξωδίκων, παρά έστω ενημερωτικών φυλλαδίων ;

Αυτοί που δεν «έτυχε» να ενημερωθούν από φίλους τους, για την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας, θα το μάθουν όταν οι αστυνομικοί ,τους σταματήσουν για έλεγχο.

Συγκεκριμένα ο αστυνομικός αφού σας εκδώσει πρόστιμο αξίας 50 ευρώ, για παράλειψη ανάρτησης πινακίδας διακριτικού σήματος, θα σας πληροφορήσει ότι «πρέπει να παρευρεθείτε στο δικαστήριο, μιας και ο νόμος έχει αλλάξει και το δίπλωμα που έχετε δεν καλύπτει τη μοτοσυκλέτα σας» .

Πάντως όπως ανέφερε στο newsit.com.cy, ο υπεύθυνος της τροχαίας Λεμεσού, Μιχάλης Κατσουνωτός , ο ίδιος προσωπικά έστειλε επιστολή, στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών, για αναστολή του νόμου, «τουλάχιστον για 6 μήνες , μέχρι να λυθούν τα διάφορα προβλήματα που υπάρχουν στην εφαρμογή του, όπως, το ότι δεν ενημερώθηκε σωστά το κοινό, για αυτή την αλλαγή».

Την αγανάκτηση του για το συγκεκριμένο θέμα ,εξέφρασε 31χρονος, μέσα από δημοσίευση του στην προσωπική του σελίδα στο facebook.





Ο ίδιος δηλώνει πως δεν έχει λάβει ποτέ καμία προειδοποίηση, ή ενημέρωση για την αλλαγή της νομοθεσίας.

Μάλιστα δηλώνει νόμιμος, αφού η άδεια του λήγει τον ερχόμενο Οκτώβριο και περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια το περιστατικό και τη συνομιλία του, με τον αστυνομικό που τον σταμάτησε χθες, σε δρόμο της Λευκωσίας, ο οποίος του επέβαλε πρόστιμο 50 ευρώ.

Source: http://www.newsit.com.cy/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου