Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Οι κατάλογοι με τις 117 λιμουζίνες πρώην & νυν αξιωματούχων


Δύο κατάλογοι με τις λιμουζίνες και υπηρεσιακά οχήματα που χρησιμοποιούν αξιωματούχοι της Κυπριακής Δημοκρατίας , των Ημικρατικών οργανισμών, αλλά και των Δημαρχείων , δόθηκαν σήμερα στην Κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών.

Οι κατάλογοι περιλαμβάνουν 117 οχήματα τα οποία με αποφάσεις του υπουργικού Συμβουλίου αγοράστηκαν για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών των αξιωματούχων του κράτους, πρώην προέδρων Δημοκρατίας και Βουλής, Προέδρου Δημοκρατίας και Υπουργών, Γενικών διευθυντών των υπουργείων, Δημάρχων και άλλων κρατικών λειτουργών. Ωστόσο, το κράτος δε γνωρίζει πόσα οχήματα υπάρχουν και ποιοι τα κατέχουν, αφού οι κατάλογοι δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Κατάχρηση του δικαιώματος κατοχής λιμουζίνας διαπιστωσαν τα μέλη της επιτροπής Οικονομικών.

Name
Name

Καθορίστηκε το πλαίσιο

H επιτροπή Οικονομικών κατέληθε στο πλαίσιο της πολιτικής μεταρρύθμισης για τις Λιμουζίνες, το οποίο θα τύχει επεξεργασίας. Αναλύονταας το πλαίσιο ο Πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι οι αξιωματούχοι θα συνεχίσουν να έχουν όχημα στη βάση της πρότασης νόμου του ΔΗΣΥ, όμως θα τεθούν περιορισμοί σε ότι αφορά το κριτ΄γηριο των κυβικών και των ρύπων, για τα οποία θα τεθεί ανώτατο όριο. Εξαίρεση θα αποτελεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για λόγους ασφαλείας.

Οι πρώην πρόεδροι της Δημοκρατίας θα τηρήσουν το προνόμιο, αλλά όχι στο μέλλον, καθώς θα τερματιστεί από το 2013.

Θα καταρτιστούν ειδικοί κανονισμοί και για τους Ημικρατικούς οργανισμούς, αλλά και για τους Δήμους οι οποίοι θα έχουν οχήματα για υπηρεσιακούς λόγους, αλλά θθα είναι περιουσία των οργανισμών και θα είναι για κοινή χρήση.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου είπε ότι αν και ο κατάλογος που κατατέθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους δεν είναι πλήρως ενημερωμένος, ωστόσο η Βουλή μπορεί να νομοθετήσει ακόμα κι έτσι.

Σημείωσε επίσης ότι υπάρχει σημαντικό θέμα, αφού μέχρι τώρα το κράτος φαίνεται να μην γνωρίζει ανά πάσα στιγμή πόσα αυτοκίνητα διαθέτει και σε ποιους.

Ο κ. Προδρόμου είπε ότι η νομοθεσία φαίνεται ότι θα συνδυάζει δραστικό περιορισμό στους δικαιούχους και συγκεκριμένες προδιαγραφές για τα οχήματα.

Source: http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου