Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

5 νεκροί από κατάρρευση πολυώροφου κτιρίου στην Ινδία

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν από την κατάρρευση κτιρίου στην πόλη Μουμπάι της Ινδίας, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Τμήμα του πενταώροφου κτιρίου, που βρίσκεται στην κεντρική περιοχή Μαχίμ, κατέρρευσε το βράδυ της Δευτέρας, ύστερα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή μία ημέρα νωρίτερα.

"Οι κάτοικοι της περιοχής λένε ότι επτά με οκτώ άνθρωποι--κυρίως παιδιά και ηλικιωμένοι--εκφράζονται φόβοι ότι έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια του κτιρίου", δήλωσε ο αξιωματούχος της Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών Βιτζεντέρ Νταχίγια, επιβεβαιώνοντας τον αριθμό των θυμάτων.
"Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίστηκαν καθ΄όλη την διάρκεια της νύχτας και θα συνεχιστούν και σήμερα. Δεν είναι σαφές τι προκάλεσε την κατάρρευση", είπε ο Νταχίγια στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο σημείο του δυστυχήματος. Χιλιάδες κτίρια έχουν χαρακτηριστεί "επικίνδυνα" από τις αρμόδιες αρχές.

Νωρίτερα:
«Η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Αγνοούμε πόσοι άνθρωποι έχουν παγιδευτεί στο εσωτερικό» του κτιρίου, δήλωσε πυροσβέστης στο Γαλλικό Πρακτορείο μετά την κατάρρευση του πολυώροφου κτηρίου στο προάστιο Μαχίμ, χωρίς να προσθέτει άλλες λεπτομέρειες.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου NDTV, στο ισόγειό του το κτίριο φιλοξενούσε μία έκθεση αυτοκινήτων. Εικόνες που έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπό του εικονίζουν ένα πυκνό πλήθος που έχει συγκεντρωθεί μπροστά από τον σωρό ερειπίων στο σημείο που κάποτε ορθωνόταν η πολυκατοικία. Με βάση όσα μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, το κτίριο που κατέρρευσε είχε τέσσερις ως πέντε ορόφους.

Το νέο δυστύχημα έρχεται να προστεθεί στο ιστορικό των καταρρεύσεων κτιρίων, που αναδεικνύει την κακή ποιότητα των κατασκευών στην Ινδία, όπου η ζήτηση για κατοικίες έχει γίνει εκρηκτική και απέναντι στην προοπτική γρήγορου κέρδους οι κατασκευαστές δεν τηρούν τον οικοδομικό κανονισμό.

Προ διμήνου ένα επταώροφο κτίριο είχε καταρρεύσει πάλι στο Μουμπάι, προκαλώντας τον θάνατο 74 ενοίκων του, οδηγώντας παράλληλα στη σύλληψη δύο υπευθύνων για την κατασκευή του και άλλων επτά που εμπλέκονταν στην υπόθεση.

Source: http://www.ant1iwo.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου